Vrouw zoekt sex limburg kutjes en piemels

vrouw zoekt sex limburg kutjes en piemels

Dus ik neem zo weer iets kalmerends om te slapen. Peter vreselijk dat je al die rouwdienst moet opstellen terwijl je vriendin nog leeft Veel sterkte, je zult dit zeker heel goed doen Ik hoop ook, dat je het met haar nog kan overleggen. En dingen erin kan verweven, die zij graag zou willen. Ik vind paars ook een goeie kleur. Rood staat mij goed, maar paars ook. Zullen we goed ons best doen.

Wanneer gaan we met z'n allen naar het Museumplein? Of zullen we maar meteen naar 't Binnenhof gaan? Nou, een paars jaar? En demonstreren doe ik morgen niet. Ik moet gewoon werken. Behoren scholieren niet op school te zitten, trouwens? Ja, dat zal voor jou wel wennen zijn, als je weer naar school moet, na de stage. Of hoef je dat niet meer? Ja, vier dagen in de week. Maar daar ga ik nog heeeeel lang niet over nadenken. School is chaos en dus stress, neej Ik schreef een paar dagen geleden over een vriendin van mij die met blaaskanker in het ziekenhuis lag, en terminaal was.

Vannacht is ze overleden Gisteravond heb ik haar ouders nog even gebeld. En haar moeder kort aan de telefoon gehad.. Sterkte de komende tijd. En als je één van ons even nodig hebt Dat is lief, Pinky.. Ik slaap waarschijnlijk ook slecht omdat de emoties van verdriet enzo mij hoog zitten Dat zal wel eens heel goed kunnen.

Ik merk dat soort dingen ook lichamelijk, dus klinkt logisch! En zeker nu het net is gebeurd gaan er waarschijnlijk allemaal gedachtes door je hoofd heen.

Lijkt mij in elk geval een behoorlijk onwerkelijk gevoel, ook al zat het er aan te komen. Heb je nog met haar kunnen praten? Over wat ze wilde bij de dienst? Heb je afscheid kunnen nemen? Heel veel sterkte Peter, ook nog met de dienst en alle andere dingen die erbij komen kijken: En natuurlijk heeft Pinky gelijk dat je hier altijd terecht kunt om je hart te luchten, maar dit wist je vast al lang.

Tuurlijk, wij zijn geduldig, en geen enkel onderwerp is teveel. Vooral als iemand van ons forum ermee zit. Spui je hart maar. Dat is lief van jullie.. Ik ben behoorlijk labiel. En heb gisteren en vanmiddag extra  kalmerende middelen ingenomen, zodat mijn emoties niet nog erger met mij op de loop gingen Ik hoop, dat het je hier tenminste voor eventjes wat opvrolijkt, of dingen tijdelijk doet vergeten.

Dat heb ik althans via de mail begrepen. De kaart heb ik nog niet gehad. Maar ja, weekend he? Ga je de dienst toch niet leiden dan? Hoe dan ook, veel sterkte! Dank jullie voor de steun.. Nee, ik ga de dienst inderdaad niet leiden. Veel te veel stress. Dat zou weer een paniekaanval triggeren, en dat wil niemand.

Dus dat heb ik begin vorige week al met haar ouders besproken. Die zijn gezien de omstandigheden ook oke, en die hebben inmiddels een andere voorganger gevonden. Ik ben vandaag aan het eind van de middag bij een soort wake geweest. We mochten de kist beschilderen..

Dat was een mooi ritueel, en de kist werd er heel mooi van. Haar ouders waren er ook, daar ook nog even mee gepraat. En met wat ander mensen die daar waren die ik ook kende. Ze wordt gecremeerd, dus het is wel een gek gevoel dat noch haar lichaam, noch de kist er morgenmiddag na afloop nog is Gelukkig blijft haar ziel altijd in de buurt Sterkte, Peter, ook in de komende dagen nog!

Hoe is het gegaan? Kon je het aan allemaal? De dienst was mooi.. Ik vertel er later wel meer over. Daarna was ik even thuis om wat boterhammetjes te eten, toen ging ik naar een vesperdienst van een theologengroep. En daarna had ik yoga. Dus ik ben net thuis. Maar ik ben wel heel blij dat ik met de yoga wat stress van vandaag en de  afgelopen tijd heb kwijtgekund.

En dat de emotionele zwaarte van de afgelopen maanden nu ook weg kan trekken.. Maar ja, ik mis haar wel erg Ik ben blij dat het een mooie dienst was en dat je wat stress kwijt kon in de yoga! Hé Peter, ik zie net ergens, dat je een Noord-Hollander bent uit Dirkshorn.

Dus geen zachte G? Nee, helemaal geen zachte G. En ik krijg nu ook een air, in plaats van een errrr. Hmm, ga na mijn jaar USA denk ik bij Peter op spraakles. Nou, Dirkshorn ligt volgens mij in westfriesland, en weet je hoe ze daar kunnen knauwen? En ga je daar iedere zondag heen? Wel een end reizen. Dus ik hoef gelukkig niet zover te reizen.

Maar ik heb in die buurt nog wel vrienden wonen. Laatste nog geweest, bij Bergen. In de enige strandtent die er nog stond achter glas naar de zee gekeken.. En dat hebben wij hier nou iedere dag. Vooral als het stormt is de zee prachtig.

Nee, de kinderen hebben wel lekkere dikke bovenbenen van het fietsen. Je fanclub wil gevoed worden!!!!!!!!!!! Ik laat het nog wel even staan. Maar als hij het morgen nog niet heeft opgegeten doe ik het zelf hoor: Sismo op Januari 06, , Scrol eens naar boven Sorry, hij was inmiddels al een beetje groen.. Ik heb 'm maar aan de buurvrouw gegeven die toch snel vershuist , misschien kan zij er wat mee.. Zij is altijd in voor dingen die heeeeeeel erg ecologisch zijn.. Is ze na het eten van de taart verhuist naar een ecologische omgeving onder de grond?

Als zij een zelf bedachte overtreding ontdekt, krijg je een pissig briefje in je postvakje. Zo heeft ze wel meer rare trekjes.. En toen de groep die het erf bij houdt een mechanische bladblazer kreeg, om de vele blaadjes die hier in de herfst plegen te vallen makkelijker te kunnen verwijderen, terroriseerde ze die groep zo erg dat ze tot op heden die bladblzer niet gebruiken..

Ik verbaas me er altijd over dat ze dan toch toegeven. Ik wil best een keer langskomen om blad te blazen. Alhoewel, als ze hem door haar niet meer gebruiken, dan moet ze wel heel eng zijn. En gelukkig dan maar, dat ze verhuizen gaat. Of verhuist ze binnenshuis????????

Nou, steeds meer bewoners zijn haar zat. Ze heeft hier waarschijnlijk geen vriend in meer over. Het is wel sneu, maar ja, ze doet het zelf. En haar gedrag lijkt langzaam steeds verder te escaleren.. En ze heeft een psychiatrisch dossier, dus ja.. Misschien komt het op den duur neer op bemoeizorg, of dat ze toch gaat verhuizen Ik hoop het laatste, en ik ben niet de enige, vrees ik.. Mensen hebben hier vaak, veel te vaak, toegegeven aan haar irrationele en extreme eisen. Er zijn hier meer bewoners die hier al lang wonen, zo'n 20 jaar of meer.

En een aantal van hen met flink veel informele invloed, natuurlijk Een restant uit de 'moet kunnen- cultuur' van de jaren '70 en ' De jongere generaties waar ik ook bij hoor denken daar duidelijk anders over.

Voor hen en voor mij is 'hoe de Refter vroeger was' ook geen argument, en ook niet de bril waar we het door bekijken. De Refter, de maatschappij  en de meeste bewoners nu enz. En wat misschien 20 jaar geleden in alternatieve en sterk links politieke kring wel kon, kan nu duidelijk niet meer. Wij constateren overlast, stalkgedrag, op zijn minst erg dwingend en opdringerig gedrag, terwijl de persoon zelf daar niet op aanspreekbaar is.

En we vinden dat niet acceptabel. Maar ja, maak dat maar eens duidelijk aan iemand met een flink psychiatrisch dossier.. Ja, dat hebben we. Maar wie begint het gevecht met zo iemand? Met een onzekere juridische uitkomst? Terwijl je hier ook woont? De bewoners zitten in het bestuur van de stichting en huren van de stichting hun woning.

Prima principe, maar in dit soort stuaties heeft het ook zo z'n nadelen, blijkt.. We hebben in de adgelopen 25 jaar al diverse keren met dit soort problemen gezeten, bij andere personen. En iedere keer is het weer een drama en het trekt een enorme emotionele wissel op de mensen die hier leven. Juist op degenen die zij al terroriseert En stel dat ze hier misschien toch nog ergens een paar even warhoofdige vriendjes heeft, die het dan voor haar op gaan nemen?

Maar dan moet er echt een groot, dik en serieus juridisch dossier liggen. En dan nog kan de kantonrechter dan besluiten dat de overlastgever zo zielig is dat deze er toch mag blijven wonen..

Maar je schreef toch dat ze ging verhuizen? Of was dat alleen maar een wens? Misschien zat beter nog in een droom toen hij het schreef? Peter, gaat het wel goed met jou? Oh ja, even voor de duidelijkheid.. Mijn directe burvrouw gaat verhuizen. Ik krijg er een leuke en gezellige buurman voor terug, dus dat zit wel goed.

De vrouw over wie ik hier boven schreef is gelukkig niet mijn directe buurvrouw. Ze woont gelukkig op een andere plek hier in dit complex, ze is meer in overdrachtelijke zin 'buurvrouw'.. Ja, ik snap het ook weer.

De mist is opgetrokken. Toch jammer dat het een ander buurvrouw is die gaat verhuizen en niet zij Gisteren en vandaag heb ik een flinke astma -aanval gekregen.. Gisteren vooral heel moe, en vandaag heb ik het steeds benauwder gekregen..

Het doet zeer in mijn rechter bronchie wanneer ik hoest en dat gebeurt nogal vaak. Ik heb het nogal benauwd, in de hals en op de borst, en ben nogal kortademig. Ik weet niet of ik ondanks dat ik in november een griepspuit heb gehaald, toch een lichte griep kan hebben. Dus ik heb zo voor het slapengaan ook maar een beetje paracetamol ingenomen.. Ik heb op zich voldoende astmamedicijnen in huis, en ik kan altijd de huisarts bellen. Maar laat ik nu eerst maar de nacht in gaan, en zien hoe dat loopt.

Hoe gaat het vandaag? Ik had gisteren wat buikgriep, lichtjes, ik ben om iets voor 8 gaan slapen en heb tot 12u vandaag geslapen, 16u!! Maar ik voel me nu wel terug goed: D Dus ik hoop dat de rust jou evenveel deugd heeft gedaan!

Mijn lichaam werd er ook heel gespannen van.. En vandaag zelf beroerd gevoeld.. Nu gaat het even ietsje beter, dus ik neem de gelegenheid even te baat om hier wat te posten. Zometeen met veel medicijnen weer naar bed.. Ik heb vandaag alle dingen die ik vandaag, morgen en woensdag zou doen maar gelijk afgezegd, dan kan ik hopelijk wat uitzieken..

Vandaag gaat het ietsje beter, geen rillingen meer en minder benauwd, ook in de loop van de dag. Nog wel behoorlijk  slap, hoofdpijn, hoesten enz. En voor alle zekerheid vanochtend toch maar de huyiasrts gebeld voor een afspraak. Helaas kan ik daar komende vrijdag pas terecht.. Wordt het erger, dan ligt er in ieder geval al een afspraak met de huisarts.. Hier komt een medicinale: Hopelijk voel je je snel weer helemaal goed. Ik kan op elk moment naar de dokter, hoogstens 2u wachten. Ja, ik snap het ook jniet.

Ze hebben hier in deze praktijk een heel suf systeem, volgens mij.. En dat ik niet gewoon kan aanschuiven vind ik erg belachelijk Ik neem aan dat wanneer je erg aandringt, je toch wel eerder terecht kan dan 3 dagen later? Ja, er is wel een soort systeempje.. Maar daarvoor moet ik 's ochtends om Dan zijn er nog een paar 'noodplaatsen' voor die dag te vergeven. Of je daar ook eentje van krijgt, weet je dus niet.. Ik word pas wakker tegen 9. Eerder lukt gewoon niet, ook niet met een wekker of zo.

Morgen moet je dus heen. Ik hoop voor je, dat het een beetje leuk weer is, en dat je niet natregent. En dat de dokter er iets aan kan doen. Hoe was't bij dokter?

En hoe voel jij je? Dat is beter dan al die pillen. Afgelopen vrijdagaochtend was ik zo bij de dokter klaar.. Het was een kort en plezierig gesprek,  ik kreeg een antibioticumkuur van een week voorgeschreven vanwege de aanhoudende bronchitis, en een prednisonkuurtje van een week voor de aanhoudende astmatische reactie.

Ik was er blij mee, ik liep er al een week mee en het werd niet beter.. En ik was erg banauwd, veel hoesten, sliep slecht enzovoort. Gisteren was ik de hele dag opnieuw uitgeput, en heb ik de hele dag op de bank gelegen.

Van de medicijnen merkte ik nog niet zover.. Wel ben ik gisteravond naar de verjaardag van een oude vriend van mij geweest. Dat was heel leuk. En vandaag weer het groote deel van de tijd op de bank gelegen, net als gisteren veel slapend en dommelend. Gelukkig, dat mag ook wel, onderhand.

De arts waar ik afgelopen vrijdag bij op consult was een huisarts in opleiding die in de praktijk van mijn huisarts stage loopt of zo vroeg mij of ik komende vrijdag bij haar terug wilde komen, om te zien hoe het gehaan was. Dus dan ga ik morgen maar even een afspraak maken voor een afspraak komende vrijdag..

Trouwens, vanmiddag en vanavond ben ik nog even gaan kijken op de plek waar gisteren op het industrieterrein van Nijmegen aan de westkant van de stad, vlakbij de electriciteitscentrale een grote uitslaande brand was. Een echte grote fik.. De hal brandde gedeeltelijk nog steeds. En er is permanent bewaking bij. Dat mag ook wel, want de hallen zijn gedeeeltelijk ingestort, gedeeltelijk zijn de stalen balken gesmolten, en staan ze nog steeds rechtop.

En onder al dat puin van muren, daken en stalen balken brandr het dus nog steeds. Zeker bij duisternis zag ik de plekken waar het nog doorbandt, duidelijk oplichten.. De wegen direct om het terrein zijn afgesloten voor alle verkeer, maar als je de situatie kent, zijn  er altijd wel manieren om er toch dichterbij te komen..

Veel meer dan normaal op een verlaten industrieterrein op zondagmiddag en zondagavond. Wat zouden die jonge gastjes 20 jaar, petje, auto'tje daar nou komen doen? Ramptoerist ;D Ben blij voor jou dat de medicatie werkt! Ja, daar ben ik ook blij om. En een duim voor die jonge vrouwelijke arts, als het goed werkt. En die brand, ja, iedereen is in wezen een beetje nieuwsgierig naar dat soort dingen. Jonge gastjes in auto's?

Wat dacht je van nieuwsgierige mannetjes met paarse Crocs op een scootmobiel! Er is in het centrum van Nijmegen afgelopen zondag ook nog een grote villa afgebrand, vlakbij het station. Je kunt zo van beneden door de kapotte ramen en muren naar boven kijken, naar de lucht.

Er zit ook geen dak meer op. Alleen wat buitenmuren staan eigenlijk nog overeind.. Gelukkig stond de oude en verloederde villa al geruimte tijd leeg. Hij zou sowieso afgebroken worden, en op die plek zouden nieuwe appartementen gebouwd worden..

Ik ben daar afgelopen maandag ook maar even langs gereden, als ramptoerist.. Ik was lang niet de enige.. Een duidelijk geval van aangestoken voor de verzekerings-uitkering, denk je ook niet, ramptoerist? Ben je elke fanclub een beetje aan het versieren Ereinion? Of is het gewoon een nieuwe manier om veel berichtjes te posten? Nou, ze is nu wel een Authoritay! En die zullen wel bepaalde rechten hebben.

D Doe gerust hoor, ik vind het echt leuk! Ik heb gisteren wat foto's gezocht voor een nieuwe achtergrond op mijn bureaublad en op msn en ik heb echt super toffe beelden gevonden. Van giraffen en van jaguars enzo, echt knap. Eigenlijk, van welk dier je ook een foto neemt, die staan er altijd zo leuk op: So true, Dit waren mijn katten 2 jaar geleden, zijn ze niet keiliev? Ereinion op Januari 30, , Zo heel toevallig zal die brand in die villa wel niet zijn, vermoed ik. Er is wat dat betreft nog een optie..

De villa stond niet op een gemeentelijke monumentenlijst, maar ja, dat zegt niets. Er zal maar eens een ambtenaar of gemeenteraadslid iets vreemds in hun hoofd krijgen.. Een paar jaar geleden gebeurde dat met een meubelzaak, die al zo'n jaar op een terrein net buiten het centrum van de stad had gelegen.

Die meubelzaak wilde graag een heel nieuw begin maken op het eigen terrein.. Dat leek heel aardig te lukken, de plannen waren al lang en breed goedgekeurd.. Terwijl je 'm ook vanaf de weg niet kunt zien staan.. Erg leuk voor de bedrijfsgeigenaren, het is nog een familiebedrijf Ik dacht na de brand in de villa dat de eigenaren van de villa misschien wel blij waren dat dit nu niet meer kan gebeuren.. Ik zou gewoon op een bedrijventerrein buiten de stad zijn gaan zitten, en tegen de gemeente hebben gezegd: In eigen tijd en met eigen geld..

Rush, die eerste vind ik écht luk. Ik vind grijze poesjes altijd leuk. Een cyperse vind ik zo gewoontjes. Maar nu zijn ze al groot, denk ik? Peter, ja, op die manier het in brand steken ben je er wel in een keer van af. Maar het zet natuurlijk wel levensgrote vraagtekens bij de verzekeringsmaatschappijen. En of die dan uitkeren? Wel hele lieve katjes trouwens. Jwel, ik heb sinds gisteren m'n eigen fanclub, maar ik ook moet liefde en vreugd verspreiden in andere fanclubs natuurlijk.

Je wilt er gewoon stiekem twee, dus neem je die van Peter over. Je hebt toch niet mijn fanclub overgenomen? Of bedoel je mijn onschuldig zieltje? Ereinion op Januari 31, , Nu vind ik je niet lief meer!

Dat heb je goed gezien, Sismo. Rsh' mag mijn fanclub niet gebruiken! Foto's van lieve katjes plaatsen mag wel, hoor En ik vind Sismo heel sociaal dat ze uiteindelijk boven de wc is gaan hangen, en niet mijn fanclub heeft gebruikt.. Er hoefde nu niet gedweild te worden Jullie hadden zeker niets anders te doen dan een ganse avond berichtjes posten?

Of is er zoveel gepost bijna in elk topic 3 bladzijden of meer! Haha, ja en er gebeurt ook veel zeg, in die tijd dat ik werk of slaap. Chantage, bedreigingen, gefoceerde liefdesuitingen, braakneigingen En dat allemaal in Peters Fanclub. Waar een fanclub al niet goed voor is! Niet de hele avond, Zonnekind, we hebben ook nog Wie is de Mol gekeken. Sismo op Februari 01, , Nee, ik lig dan wakker, weet dat ik beter die kruik kan gaan vullen met heet water, maar kan het niet opbrengen om het beetje warmte wat er wel is, te verlaten Als ik écht koude voeten heb, doe ik wel eens mijn sokken weer aan.

En als dat niet helpt, 2 grote flessen van cola ofzo met gloeiend water uit de boiler wel stevig dicht draaien en aan iedere voet zo'n fles. Sokken, die moet ik eens proberen als ik mijn kruik vergeten ben en het niet lukt om mijn bed weer uit te gaan.

Mijn sokken kan ik zo vanuit bed pakken! Stom is dat, dan heb je het koud en weet je dat je het warmer kunt krijgen door heel even je bed uit te gaan, maar toch doe je het niet.

Ik heb dat ook als het heel koud is en ik moet naar de wc. Dan ga ik niet, maar vervolgens erger ik me eraan dat ik wakker lig. En je moet het toch kwijt, want daar kan je dan weer niet van slapen. Het helpt mij vaak om rustig te letten op je ademhaling, en bij iedere inademing te tellen. Op zich heb ik geen moeite met in slaap vallen, alleen als ik koude voeten heb. Helaas heb ik die nog al eens En 's nachts naar de wc..

En voel me steeds gespannener worden Sismo, weet je wat ook helpt? Je plooit het achterste van je deken onder je voeten. Het deken warmt veel sneller op dan je hoeslaken rond je matras. Je krijgt meteen warm. Ik noem dat "mijn envelopje".

Viper vond dit niet fijn dat ik dat deed want dan ging ik met al zijn deken lopen: Tja, dan is een goede oplossing twee dekbedden nemen, zodat iedereen zelf kan doen wat hij wil. Mijn manlief houdt ervan het achtereind los te laten, om z'n voeten af en toe buiten boord te steken.

Ik vind dat niet fijn, want daar krijg ik dan weer kouwe voeten van. Dus mijn kant zit vast. Maar soms trekt hij er zo aan, dat het bij mij ook los komt, en dan heb ik weer kouwe voeten. Snappen jullie het nog? Wat ik altijd doe is, mijn koude tenen in de holte van mijn knie stoppen even voor de duidleijkheid Dat helpt normaalgesproken wel, maar soms zijn ze zo in en in koud dat het niet meer helpt, dan heb ik alleen ook koude knieholten:: Misschien stomme vraag, maar heb je daar vooral in bed last van?

Misschien dat je je bed dan ergens anders in de kamer moet zetten. Ik weet niet of ik het moet geloven hoor, maar mijn opa had zijn grote lekkere hangstoel in de woonkamer staan en had altijd last van koude voeten. Toen is iemand de aardstralen gaan meten en bleek er precies voor de stoel een aardstraal te lopen. Dus hij heeft de stoel verplaats en had nergens last meer van.

Dus misschien is dat wel het meest simpele trucje D Nee, in mijn geval is het niet alleen in bed dat koude voeten heb, maar het wel het enige moment dat ik er last van heb. Zo lang ik gewoon op ben, stoort het me niet zo. Sismo op Februari 02, , Het ligt niet erg lekker nee, maar zodra ze warm zijn ga ik weer anders liggen.

Vrouw, 36 jaar en last van koude voeten in bed zoekt mannetje met kachelbeentjes, die het altijd warm heeft in bed. Geen sex, geen gezeur, alleen kacheltje spelen. Of vrouw zoekt kruik van ongeveer twee meter die tevens als kussen wil fungeren. Dat lijkt me nu de ideale relatie!

Ik zou gewoon de advertenite voor de grap gaan plaatsen! Gewoon om te zien wat voor een reacties erop komen! In de agora, bij voorbeeld.. Dat is nog eens wat anders dan de vele variaties op 'boerenkool zoekt worst' Gisteravond nog iets sufs meegemaakt..

Zoals ikal  in een ander topic heb geschreven, gingen we met een paar mensen samen eten in een restaurantje in Kranenburg DLD. Dat is hier 6 km vandaan. Daar kreeg ik twee grote borden en een potje met de aardappeltjes, de groenten en het vlees. Voor mij was niet zo duidelijk hoe het nou werkte, dus ik liet het aardewerken potje op het bord staan waar het op stond, en begon te eten Dat doe ik in eetcafe's in Nijmegen wel vaker..

Ze schepte de spullen uit het potje op het bord, voor ik er erg in had.. Ik schaamde me echt Die wisten ook niet zo goed hoe met de situatie om te gaan. Dat kan ik me voorstellen. Ik zou ook uit het pannetje hebben gegeten, dat zie je de laatste tijd steeds meer. Vooral als ze die aardappels zo op je bord kwakt.

Net of je dat zelf niet kan, of niet snapt wat ze bedoelt als ze duits praat. Maar zie het grappig, en lach erom. Ik vind het vreemd, zelfs als het de bedoeling is dat je alles uit het potje haalt, dan hoeven ze dat nog niet te komen doen. Als jij het nu uit het potje wil eten, dan is dat toch jouw keuze? Ach, niet aantrekken, je zal vast niet de enige zijn die het zo doet. MAar wel een stomme reactie van dat meisje, zo raak je klanten kwijt. JE hebt haar toch geen fooi gegeven hè!

Ja ik vind het ook een stomme reactie. Als er iemand een kippenbil met mes en vork eet, ga ik toch ook niet zeggen dat het veel smakelijker is als je dat lekker met je handen vastneemt? Kip mág met je handen, maar hóeft niet. Peter, hoe is het nu met je? Ben je nog terug geweest naar de dokter? Ach, hier in Amerika kom je ook dat sort dingen tegen. Bediende die echt dertig keer aan je vragen of het smaakt. Doodirritant, maar bij sommige sjiekere restaurants is dat weer heel normaal.

Misschien gewoon een cultuurverschil? Ik ben ervoor om het te vragen. Hoop dat je over je schaamte heen bent en er hartelijk om kan lachen inmiddels. Van mij in elk geval een: Ienepien op Februari 03, , Dank jullie voor de steun Zij heeft wat geklopt en geluisterd naar mijn borstkas, en toen geconcludeerd dat het al veel beter was dan een week daarvoor.

Dat gevoel had ik ook. Maar het is nog niet helemaal weg.. Dus we kijken het even aan, of mijn lijf het restantje uit zichzelf kan bestrijden, of dat ik toch nog wat medicijnen nodig heb.. Ik was vandaag wel weer doodmoe.. Daaraan merk ik ook dat het nog niet goed gaat Verder was ik vanavond weer bij mijn moeder. Vanmiddag waren mijn zus, zwager en de kleinkinderen geweest.

Mijn moeder had veel moeite met dit weekeinde, het is twee jaar geleden dat mijn vader overleed. In de nacht van zaterdag op zondag. Ik geloof dat het deze keer wel redelijk liep tussen mijn moeder en de kleinkinderen, ik kwam niet in een slagveld terecht toen ik om Ze waren net begonnen met eten chinees , ik kon gelijk aanschuiven.

En ik heb nog een hoop meegekregen, nou, dat komt wel op. Na het eten en na het vertrek van mijn familie ben ik gelijk een bed in gedoken, zo moe was ik. Maar mijn moeder was na afloop niet zo heftig gestressed en obsessief als ik wel gewend ben, dus het viel wel mee..

Nog veel beterschap, het laatste zal ook nog wel uit je lijf komen: Ik ben blij voor jou dat het goed ging tussen je moeder en de rest van de familie. Ik kan me wel voorstellen dat dit weekend toch moeilijk was door de dood van je vader 2 jaar geleden.

Ja, dat was het ook.. Ik ben niet meegegaan. Ik kan het nog niet opbrengen.. En dat het weer zio'n heftige en onaangename toestand zou worden als afgelopen jaar.. Maar het viel gelukkig mee.. Ben blij voor je dat het redelijk goed ging allemaal. En verder een hele dikke: Die heb je zwaar verdient! Hij zit in een hoekje héél erg gehandicapt te wezen ;D hij onttrekt zich op die manier voor allerlei klusjes, die wíj maar weer moeten opknappen.

En dan ga ik lopen roepen wat jullie allemaal moeten. Af en toe ook nog steeds labiel huilbuien. Misschien horen ze bij elkaar, ik weet het niet.. Morgenmiddag heb ik weer shiatsu massage, misschien is het daarna wat beter Peter, ik ben heel bij dat ik dat allemaal niet heb. En ik vind het erg dat jij het wel hebt. Weet je wat, ik zal stoppen met zeuren en voortaan voor je gaan dweilen als ik alleen af en toe de scootmobiel mag lenen als ik boodschappen moet doen, oke?

Ja, vanwege heftige rugpijn. De rugpijn waar ik elders al over schreef.. En he b ik geslapen tor 9 uur.. De massage ging niet door Dat lag aan mezelf. Ik heb vanochtend ook de huisarts gebeld. Ik ben mijn aanhoudende rugpijn echt zat.

En ik had het gecoel dat het onderhand wel goed zou zijn om mijn huisarts er eens naar te laten kijken. Ik kon vandaag nog bij haar terecht, maar op ongeveer hetzelfde tijdstip als ik de massage zou hebben.

Die heb ik afgebeld, dat was gelukkig geen probleem.. Ze denkt dat het geen hernia is: Dat is alvast mooi. Over wat het wel is.. Dus dat de pijn op zich niet verbonden is met een probleem met mijn open rug.

Dat is ook positief. We hebben even overlegd over doorverwijzing naar de St Maartenskliniek hier in Nijmegen, maar uiteindelijk heb ik besloten daar nog even mee te wachten. En de komende twee weken het eerst met meer pijnstillers te proberen. Het schijnt dat dit soort klachten verdwijnen wanneer er wat meer pijnstillrs tegenaan worden gegooid en we de zaak nog wat extra tijd geven om vanzelf bij te trekken. Nou ja, dat zal dan wel.

Het is in ieder geval minder ingrijpend dan een ziekenhuisopname, en de huisarts zei dat fysiotherapeuten vaak ook weinig met dit soort klachten kunnen. En dat of operatie of fysiotherapie feitelijk dan de enige opties zijn.. Laten we dan maar hopen dat mijn spieren van meer pijnstillers ontspannener worden.. Heb ik over twee weken nog steeds pijn, dan meld ik mij weer bij de huisarts en word ik alsnog naar de SMK doorverwezen.

Nou ja, wordt vervolgd, zullen we maar zeggen.. Dat van die pijnstillers hoor je wel vaker, want zo geef je de spieren de kans om te ontspannen. Wat goed dat je meteen terecht kon! Hopelijk gaat het binnenkort een stuk beter! Sterkte Peter, aanhoudende rugklachten zijn echt heel erg naar. Hopelijk werken de pijnstillers goed: Peter, je snapt het concept niet helemaal. Wij geven JOU een knuffel, dan moet je hem ook houden, niet teruggeven Er  is hier zo'n grote voorraad: Ik vind het fijn om zo'n grote voorraad te hebben, om het aan ieder te kunnen geven..

Afgelopen woensdag kreeg ik mijn maandelijkse Wajong uitkering binnen, E ,-. Wat deed ik dus.. Heel blij mee, maar kostte wel E ,-. Gisteren kreeg ik twee rekeningen, ieder E ,-. Een van de KPN over de afgelopen 2 maanden, een van de zorg verzekering dat ik mijn verplichte wettelijke eigen risico van E ,- voor dit jaar al had opgemaakt, aan medicijnen. Ik slik nogal wat medicijnen. Of ik maar even per ommegaande E ,- naar de zorgverzekeraar wilde overmaken..

Ik heb gisteren beide rekeningen betaald. Ik betaal altijd snel, dan hoef ik er ook niet meer over na te denken. Samen dus ook weer E ,-. Zo gaat mijn uitkering natuurlijk snel op, dacht ik vandaag.. Want ik had van vorige maand nog E ,- over, ik krijg voor deze maand nog E ,- van mijn moeder, en ik krijg nog een bedrag vrijwilligersvergoeding over het afgelopen halve jaar, van een organisatie waar ik vrijwilligerswerk doe. Dus de totale financiële schade valt waarschijnlijk wel mee..

Nog een berichtje, over weer heel iets anders Gisteren kreeg ik een telefoontje van een man van een buro'tje dat hij komende maandag al om 9. Namens de gemeente Ubbergen. Om te kijken of mijn vervoerskostenvergoeding nog voortgezet wordt En ik had wel een briefje van de gemeente Ubbergen gekregen dat een bureau'tje namens hen nog zou onderzoeken of mijn recht op vervoerskostenvergoeding voortgezet wordt.

Nee, er zit een heus huisbezoek aan vast. En dan loop ik nog in pyama rond. Dus dan ziet hij mij niet op mijn best, maar dat is niet erg.. Ik word wel weer angstig van zo'n onderzoek. Hoewel ik weet dat ik feitelijk niets te vrezen heb. Want alle redenen waarom ik die vergoeding toegekend kreeg, zijn er nog. En ik ben sindsdien verder achteruit gegaan, dus tja..

Maar voor mij is het het zoveelste onderzoek door een anonieme burocratische organisatie.. Waarin weer gekeken word of ik ergens wel recht op heb..

Of ik wel ziek en gehandicapt genoeg ben.. Ik ben het zo zat.. Ik word er innerlijk ook zo boos over.. Houdt die onzin nou nooit op? En het roept bij mij ook allerlei associaties op met alle medische onderzoeken die ik als  klein kind heb gehad. Onderzoeken die ik niet begreep, beangstigend waren, en waarvan ik de uitkomst ook niet begreep.

Maar wel uitkomsten hadden die voor mij ook weer nogal beanstigend en bedreigend waren.. Spoedonderzoeken, spoedopnames, spoedoperaties, ziekenhuisopnames ver  van huis zonder mijn ouders.. Die angstige trauma's worden er ook weer door opgerakeld.. Maak je nou maar niet druk, Peter.

En je kan toch even een wekker zetten? Zodat je aangekleed en wel op hem kan wachten? Het zal allemaal wel los lopen. Je bent al mijn persoonlijke held, omdat jij laat zien dat wat er ook gebeurt dat je zeker nog een leuk en waardevol!

Voor mij ben je een inspiratiebron! En dan kan jij zo'n onderzoekje natuurlijk makkelijk aan. Ik hou mezelf altijd op de been door dan gekke dingen te bedenken die ik zou kunnen doen, maar natuurlijk niet doe. Iets wat je wel echt zou kunnen doen zonder nadelige gevolgen om een beetje het ijs te breken. Of voor jou de lol erin te houden. Dat je bijvoorbeeld een mooie omapyama aantrekt, een pruik opzet en zo die man binnenlaat en dat die man zich dan vet opgelaten voelt omdat ie zich afvraagt waar die nu weer terecht is gekomen.

Je weet wel, dat soort dingen. Jij hebt lol en die man heeft een verhaal om te vertellen als ie weer thuiskomt. Alleen al dat soort dingen bedenken is al zoveel lol dat de spanning toch iets wordt verlaagt.

Ik bedacht me even, moet jij geen huur betalen, ofzo? Sterkte met dat onderzoek, Peter! Aan de ene kant begrijp ik wel dat controles en onderzoek nodig zijn om fraude tegen te gaan, maar het lijkt me zo naar als je als gehandicapte iedere keer weer moet aantonen wat je allemaal niet kunt en dan ook nog eens voortdurend aan allemaal vreemde mensen, daar gaat je privacy: Vreselijk, steeds die onderzoeken. Even doorbijten, Peter, hij gaat ook weer weg gelukkig!

Maar misschien kunnen we ruilen, mag jij maandag voor mij om 8 uur naar de tandarts  ;. Sommige onderzoeken zijn toch echt te dwaas om te bestaan. Wat gaat die komen doen, even kijken of je wel echt met een scootmobiel rijdt en of je wel echt gehandicapt bent? Viper moest pas ook op onderzoek voor de verzekeringen van dat moto ongeval. Wat doet die dokter dan?

Die kijkt eens naar het litteken van de operatie, vraagt hoe hij zich nu voelt en alles in orde. Tsja, erger zijn de mensen die alles erger maken dan het is waardoor ze die onderzoeken doen, zodat ze zeker weten dat het wel gaat naar degene voor wie het is bedoelt. Maar ja, dan moet dat hele systeem wel een beetje menselijk gehouden worden! Arme Peter en Viper Het was alleen maar controle hoor, maar nu moet ik volgende week wel terugkomen. En omdat mijn tandarts zo modern is, heeft hij ook nog eens boren die bijna geen geluid maken, dus ergens waren die behandelingen best rustgevend.

Ja, het ging redelijk. Ik heb vannacht slecht geslapen.. En ik was ook vroeg wakker.. Het gesprek met de man verliep wel goed, gelukkig. Hij was rustig en vriendelijk. En ik kon hem alles vertellen wat ik nodig vond.. Hij was arts, dus hij begreep de situatie geloof ik wel.. En hij zei dat hij zou adviseren dat ik mijn taxikostenvergoeding zou houden.. Dus dat loopt hopelijk wel goed af.. Na een uurtje was hij weer weg. En sindsdien probeer ik de stress uit mijn lijf kwijt te raken.

Ik heb voornamelijk nog in mijn pyama op de bank gelegen. Het wordt tijd dat ik eens onder de douche ga. Ben blij dat je er vanaf bent Peter! Het HyperText Transfer Protocol wordt door iedereen gebruikt die een website bezoekt: Cookies kunnen nooit gebruikt worden om privégegevens van je computer uit te lezen of wachtwoorden te onderscheppen. Ook kunnen ze een computer niet infecteren met een virus of trojan. Ze zijn dus volkomen veilig en worden al sinds de jaren 90 zonder incident gebruikt op bijna ALLE websites in de wereld.

Uitleg over onze cookies. Dit is een hash van je huidige session id. Deze wordt gebruikt om te voorkomen dat anderen zich door middel van browsermanipulatie kunnen voordoen als jou. In dit cookie staat je userid opgeslagen. Deze werkt alleen in combinatie met het sessid cookie dat hierboven al vermeld staat.

Hier wordt de schermbreedte van je device opgeslagen. Op basis hiervan kunnen bepaalde elementen wel of niet worden ingeladen of van een passende weergave worden voorzien. Dit cookie wordt door cloudserverdienst Cloudflare gebruikt om de juiste bezoekers naar onze server door te sturen. Zonder dit id zou je geen pagina te zien krijgen. Deze cookies worden gebruikt door Google Analytics en zij geven ons inzicht in onze overigens anonieme bezoekersstatistieken. Google Analytics wordt door FOK!

Deze cijfers worden gebruikt om de site verder te optimaliseren. Bij video's die op onze site gebruikt worden worden door de aanbieder vaak youtube, maar er zijn meer aanbieders cookies geplaatst om bijvoorbeeld het aantal bekeken video's te meten.

Bij de afbeeldingen die op de site geplaatst worden door onze bezoekers kunnen cookies geplaatst worden door de gebruiker zelf, danwel door de gebruikte hostingprovider. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt om het bereik van de afbeeldingen te meten.

.

Stel zoekt vrouw voor trio hete lesbiennesvrouw zoekt sex limburg kutjes en piemels

Dus ik neem zo weer iets kalmerends om te slapen. Peter vreselijk dat je al die rouwdienst moet opstellen terwijl je vriendin nog leeft Veel sterkte, je zult dit zeker heel goed doen Ik hoop ook, dat je het met haar nog kan overleggen.

En dingen erin kan verweven, die zij graag zou willen. Ik vind paars ook een goeie kleur. Rood staat mij goed, maar paars ook. Zullen we goed ons best doen. Wanneer gaan we met z'n allen naar het Museumplein? Of zullen we maar meteen naar 't Binnenhof gaan? Nou, een paars jaar? En demonstreren doe ik morgen niet. Ik moet gewoon werken. Behoren scholieren niet op school te zitten, trouwens? Ja, dat zal voor jou wel wennen zijn, als je weer naar school moet, na de stage.

Of hoef je dat niet meer? Ja, vier dagen in de week. Maar daar ga ik nog heeeeel lang niet over nadenken. School is chaos en dus stress, neej Ik schreef een paar dagen geleden over een vriendin van mij die met blaaskanker in het ziekenhuis lag, en terminaal was. Vannacht is ze overleden Gisteravond heb ik haar ouders nog even gebeld.

En haar moeder kort aan de telefoon gehad.. Sterkte de komende tijd. En als je één van ons even nodig hebt Dat is lief, Pinky.. Ik slaap waarschijnlijk ook slecht omdat de emoties van verdriet enzo mij hoog zitten Dat zal wel eens heel goed kunnen. Ik merk dat soort dingen ook lichamelijk, dus klinkt logisch! En zeker nu het net is gebeurd gaan er waarschijnlijk allemaal gedachtes door je hoofd heen.

Lijkt mij in elk geval een behoorlijk onwerkelijk gevoel, ook al zat het er aan te komen. Heb je nog met haar kunnen praten? Over wat ze wilde bij de dienst? Heb je afscheid kunnen nemen? Heel veel sterkte Peter, ook nog met de dienst en alle andere dingen die erbij komen kijken: En natuurlijk heeft Pinky gelijk dat je hier altijd terecht kunt om je hart te luchten, maar dit wist je vast al lang.

Tuurlijk, wij zijn geduldig, en geen enkel onderwerp is teveel. Vooral als iemand van ons forum ermee zit. Spui je hart maar. Dat is lief van jullie.. Ik ben behoorlijk labiel. En heb gisteren en vanmiddag extra  kalmerende middelen ingenomen, zodat mijn emoties niet nog erger met mij op de loop gingen Ik hoop, dat het je hier tenminste voor eventjes wat opvrolijkt, of dingen tijdelijk doet vergeten.

Dat heb ik althans via de mail begrepen. De kaart heb ik nog niet gehad. Maar ja, weekend he? Ga je de dienst toch niet leiden dan? Hoe dan ook, veel sterkte! Dank jullie voor de steun.. Nee, ik ga de dienst inderdaad niet leiden. Veel te veel stress. Dat zou weer een paniekaanval triggeren, en dat wil niemand. Dus dat heb ik begin vorige week al met haar ouders besproken. Die zijn gezien de omstandigheden ook oke, en die hebben inmiddels een andere voorganger gevonden. Ik ben vandaag aan het eind van de middag bij een soort wake geweest.

We mochten de kist beschilderen.. Dat was een mooi ritueel, en de kist werd er heel mooi van. Haar ouders waren er ook, daar ook nog even mee gepraat. En met wat ander mensen die daar waren die ik ook kende. Ze wordt gecremeerd, dus het is wel een gek gevoel dat noch haar lichaam, noch de kist er morgenmiddag na afloop nog is Gelukkig blijft haar ziel altijd in de buurt Sterkte, Peter, ook in de komende dagen nog!

Hoe is het gegaan? Kon je het aan allemaal? De dienst was mooi.. Ik vertel er later wel meer over. Daarna was ik even thuis om wat boterhammetjes te eten, toen ging ik naar een vesperdienst van een theologengroep.

En daarna had ik yoga. Dus ik ben net thuis. Maar ik ben wel heel blij dat ik met de yoga wat stress van vandaag en de  afgelopen tijd heb kwijtgekund. En dat de emotionele zwaarte van de afgelopen maanden nu ook weg kan trekken.. Maar ja, ik mis haar wel erg Ik ben blij dat het een mooie dienst was en dat je wat stress kwijt kon in de yoga! Hé Peter, ik zie net ergens, dat je een Noord-Hollander bent uit Dirkshorn. Dus geen zachte G? Nee, helemaal geen zachte G. En ik krijg nu ook een air, in plaats van een errrr.

Hmm, ga na mijn jaar USA denk ik bij Peter op spraakles. Nou, Dirkshorn ligt volgens mij in westfriesland, en weet je hoe ze daar kunnen knauwen? En ga je daar iedere zondag heen? Wel een end reizen. Dus ik hoef gelukkig niet zover te reizen. Maar ik heb in die buurt nog wel vrienden wonen. Laatste nog geweest, bij Bergen. In de enige strandtent die er nog stond achter glas naar de zee gekeken.. En dat hebben wij hier nou iedere dag. Vooral als het stormt is de zee prachtig.

Nee, de kinderen hebben wel lekkere dikke bovenbenen van het fietsen. Je fanclub wil gevoed worden!!!!!!!!!!! Ik laat het nog wel even staan. Maar als hij het morgen nog niet heeft opgegeten doe ik het zelf hoor: Sismo op Januari 06, , Scrol eens naar boven Sorry, hij was inmiddels al een beetje groen.. Ik heb 'm maar aan de buurvrouw gegeven die toch snel vershuist , misschien kan zij er wat mee..

Zij is altijd in voor dingen die heeeeeeel erg ecologisch zijn.. Is ze na het eten van de taart verhuist naar een ecologische omgeving onder de grond? Als zij een zelf bedachte overtreding ontdekt, krijg je een pissig briefje in je postvakje. Zo heeft ze wel meer rare trekjes.. En toen de groep die het erf bij houdt een mechanische bladblazer kreeg, om de vele blaadjes die hier in de herfst plegen te vallen makkelijker te kunnen verwijderen, terroriseerde ze die groep zo erg dat ze tot op heden die bladblzer niet gebruiken..

Ik verbaas me er altijd over dat ze dan toch toegeven. Ik wil best een keer langskomen om blad te blazen. Alhoewel, als ze hem door haar niet meer gebruiken, dan moet ze wel heel eng zijn. En gelukkig dan maar, dat ze verhuizen gaat. Of verhuist ze binnenshuis???????? Nou, steeds meer bewoners zijn haar zat. Ze heeft hier waarschijnlijk geen vriend in meer over. Het is wel sneu, maar ja, ze doet het zelf. En haar gedrag lijkt langzaam steeds verder te escaleren..

En ze heeft een psychiatrisch dossier, dus ja.. Misschien komt het op den duur neer op bemoeizorg, of dat ze toch gaat verhuizen Ik hoop het laatste, en ik ben niet de enige, vrees ik.. Mensen hebben hier vaak, veel te vaak, toegegeven aan haar irrationele en extreme eisen. Er zijn hier meer bewoners die hier al lang wonen, zo'n 20 jaar of meer.

En een aantal van hen met flink veel informele invloed, natuurlijk Een restant uit de 'moet kunnen- cultuur' van de jaren '70 en ' De jongere generaties waar ik ook bij hoor denken daar duidelijk anders over. Voor hen en voor mij is 'hoe de Refter vroeger was' ook geen argument, en ook niet de bril waar we het door bekijken. De Refter, de maatschappij  en de meeste bewoners nu enz.

En wat misschien 20 jaar geleden in alternatieve en sterk links politieke kring wel kon, kan nu duidelijk niet meer. Wij constateren overlast, stalkgedrag, op zijn minst erg dwingend en opdringerig gedrag, terwijl de persoon zelf daar niet op aanspreekbaar is. En we vinden dat niet acceptabel. Maar ja, maak dat maar eens duidelijk aan iemand met een flink psychiatrisch dossier..

Ja, dat hebben we. Maar wie begint het gevecht met zo iemand? Met een onzekere juridische uitkomst? Terwijl je hier ook woont? De bewoners zitten in het bestuur van de stichting en huren van de stichting hun woning. Prima principe, maar in dit soort stuaties heeft het ook zo z'n nadelen, blijkt.. We hebben in de adgelopen 25 jaar al diverse keren met dit soort problemen gezeten, bij andere personen.

En iedere keer is het weer een drama en het trekt een enorme emotionele wissel op de mensen die hier leven. Juist op degenen die zij al terroriseert En stel dat ze hier misschien toch nog ergens een paar even warhoofdige vriendjes heeft, die het dan voor haar op gaan nemen? Maar dan moet er echt een groot, dik en serieus juridisch dossier liggen. En dan nog kan de kantonrechter dan besluiten dat de overlastgever zo zielig is dat deze er toch mag blijven wonen..

Maar je schreef toch dat ze ging verhuizen? Of was dat alleen maar een wens? Misschien zat beter nog in een droom toen hij het schreef? Peter, gaat het wel goed met jou? Oh ja, even voor de duidelijkheid.. Mijn directe burvrouw gaat verhuizen. Ik krijg er een leuke en gezellige buurman voor terug, dus dat zit wel goed. De vrouw over wie ik hier boven schreef is gelukkig niet mijn directe buurvrouw. Ze woont gelukkig op een andere plek hier in dit complex, ze is meer in overdrachtelijke zin 'buurvrouw'..

Ja, ik snap het ook weer. De mist is opgetrokken. Toch jammer dat het een ander buurvrouw is die gaat verhuizen en niet zij Gisteren en vandaag heb ik een flinke astma -aanval gekregen.. Gisteren vooral heel moe, en vandaag heb ik het steeds benauwder gekregen.. Het doet zeer in mijn rechter bronchie wanneer ik hoest en dat gebeurt nogal vaak. Ik heb het nogal benauwd, in de hals en op de borst, en ben nogal kortademig. Ik weet niet of ik ondanks dat ik in november een griepspuit heb gehaald, toch een lichte griep kan hebben.

Dus ik heb zo voor het slapengaan ook maar een beetje paracetamol ingenomen.. Ik heb op zich voldoende astmamedicijnen in huis, en ik kan altijd de huisarts bellen. Maar laat ik nu eerst maar de nacht in gaan, en zien hoe dat loopt. Hoe gaat het vandaag? Ik had gisteren wat buikgriep, lichtjes, ik ben om iets voor 8 gaan slapen en heb tot 12u vandaag geslapen, 16u!!

Maar ik voel me nu wel terug goed: D Dus ik hoop dat de rust jou evenveel deugd heeft gedaan! Mijn lichaam werd er ook heel gespannen van.. En vandaag zelf beroerd gevoeld.. Nu gaat het even ietsje beter, dus ik neem de gelegenheid even te baat om hier wat te posten. Zometeen met veel medicijnen weer naar bed.. Ik heb vandaag alle dingen die ik vandaag, morgen en woensdag zou doen maar gelijk afgezegd, dan kan ik hopelijk wat uitzieken..

Vandaag gaat het ietsje beter, geen rillingen meer en minder benauwd, ook in de loop van de dag. Nog wel behoorlijk  slap, hoofdpijn, hoesten enz. En voor alle zekerheid vanochtend toch maar de huyiasrts gebeld voor een afspraak. Helaas kan ik daar komende vrijdag pas terecht.. Wordt het erger, dan ligt er in ieder geval al een afspraak met de huisarts..

Hier komt een medicinale: Hopelijk voel je je snel weer helemaal goed. Ik kan op elk moment naar de dokter, hoogstens 2u wachten. Ja, ik snap het ook jniet. Ze hebben hier in deze praktijk een heel suf systeem, volgens mij.. En dat ik niet gewoon kan aanschuiven vind ik erg belachelijk Ik neem aan dat wanneer je erg aandringt, je toch wel eerder terecht kan dan 3 dagen later?

Ja, er is wel een soort systeempje.. Maar daarvoor moet ik 's ochtends om Dan zijn er nog een paar 'noodplaatsen' voor die dag te vergeven. Of je daar ook eentje van krijgt, weet je dus niet.. Ik word pas wakker tegen 9. Eerder lukt gewoon niet, ook niet met een wekker of zo. Morgen moet je dus heen. Ik hoop voor je, dat het een beetje leuk weer is, en dat je niet natregent.

En dat de dokter er iets aan kan doen. Hoe was't bij dokter? En hoe voel jij je? Dat is beter dan al die pillen. Afgelopen vrijdagaochtend was ik zo bij de dokter klaar.. Het was een kort en plezierig gesprek,  ik kreeg een antibioticumkuur van een week voorgeschreven vanwege de aanhoudende bronchitis, en een prednisonkuurtje van een week voor de aanhoudende astmatische reactie.

Ik was er blij mee, ik liep er al een week mee en het werd niet beter.. En ik was erg banauwd, veel hoesten, sliep slecht enzovoort. Gisteren was ik de hele dag opnieuw uitgeput, en heb ik de hele dag op de bank gelegen. Van de medicijnen merkte ik nog niet zover..

Wel ben ik gisteravond naar de verjaardag van een oude vriend van mij geweest. Dat was heel leuk. En vandaag weer het groote deel van de tijd op de bank gelegen, net als gisteren veel slapend en dommelend. Gelukkig, dat mag ook wel, onderhand. De arts waar ik afgelopen vrijdag bij op consult was een huisarts in opleiding die in de praktijk van mijn huisarts stage loopt of zo vroeg mij of ik komende vrijdag bij haar terug wilde komen, om te zien hoe het gehaan was. Dus dan ga ik morgen maar even een afspraak maken voor een afspraak komende vrijdag..

Trouwens, vanmiddag en vanavond ben ik nog even gaan kijken op de plek waar gisteren op het industrieterrein van Nijmegen aan de westkant van de stad, vlakbij de electriciteitscentrale een grote uitslaande brand was. Een echte grote fik.. De hal brandde gedeeltelijk nog steeds. En er is permanent bewaking bij. Dat mag ook wel, want de hallen zijn gedeeeltelijk ingestort, gedeeltelijk zijn de stalen balken gesmolten, en staan ze nog steeds rechtop.

En onder al dat puin van muren, daken en stalen balken brandr het dus nog steeds. Zeker bij duisternis zag ik de plekken waar het nog doorbandt, duidelijk oplichten.. De wegen direct om het terrein zijn afgesloten voor alle verkeer, maar als je de situatie kent, zijn  er altijd wel manieren om er toch dichterbij te komen.. Veel meer dan normaal op een verlaten industrieterrein op zondagmiddag en zondagavond. Wat zouden die jonge gastjes 20 jaar, petje, auto'tje daar nou komen doen?

Ramptoerist ;D Ben blij voor jou dat de medicatie werkt! Ja, daar ben ik ook blij om. En een duim voor die jonge vrouwelijke arts, als het goed werkt. En die brand, ja, iedereen is in wezen een beetje nieuwsgierig naar dat soort dingen.

Jonge gastjes in auto's? Wat dacht je van nieuwsgierige mannetjes met paarse Crocs op een scootmobiel! Er is in het centrum van Nijmegen afgelopen zondag ook nog een grote villa afgebrand, vlakbij het station.

Je kunt zo van beneden door de kapotte ramen en muren naar boven kijken, naar de lucht. Er zit ook geen dak meer op. Alleen wat buitenmuren staan eigenlijk nog overeind.. Gelukkig stond de oude en verloederde villa al geruimte tijd leeg. Hij zou sowieso afgebroken worden, en op die plek zouden nieuwe appartementen gebouwd worden.. Ik ben daar afgelopen maandag ook maar even langs gereden, als ramptoerist.. Ik was lang niet de enige.. Een duidelijk geval van aangestoken voor de verzekerings-uitkering, denk je ook niet, ramptoerist?

Ben je elke fanclub een beetje aan het versieren Ereinion? Of is het gewoon een nieuwe manier om veel berichtjes te posten? Nou, ze is nu wel een Authoritay! En die zullen wel bepaalde rechten hebben. D Doe gerust hoor, ik vind het echt leuk! Ik heb gisteren wat foto's gezocht voor een nieuwe achtergrond op mijn bureaublad en op msn en ik heb echt super toffe beelden gevonden.

Van giraffen en van jaguars enzo, echt knap. Eigenlijk, van welk dier je ook een foto neemt, die staan er altijd zo leuk op: So true, Dit waren mijn katten 2 jaar geleden, zijn ze niet keiliev? Ereinion op Januari 30, , Zo heel toevallig zal die brand in die villa wel niet zijn, vermoed ik. Er is wat dat betreft nog een optie.. De villa stond niet op een gemeentelijke monumentenlijst, maar ja, dat zegt niets. Er zal maar eens een ambtenaar of gemeenteraadslid iets vreemds in hun hoofd krijgen..

Een paar jaar geleden gebeurde dat met een meubelzaak, die al zo'n jaar op een terrein net buiten het centrum van de stad had gelegen. Die meubelzaak wilde graag een heel nieuw begin maken op het eigen terrein.. Dat leek heel aardig te lukken, de plannen waren al lang en breed goedgekeurd..

Terwijl je 'm ook vanaf de weg niet kunt zien staan.. Erg leuk voor de bedrijfsgeigenaren, het is nog een familiebedrijf Ik dacht na de brand in de villa dat de eigenaren van de villa misschien wel blij waren dat dit nu niet meer kan gebeuren..

Ik zou gewoon op een bedrijventerrein buiten de stad zijn gaan zitten, en tegen de gemeente hebben gezegd: In eigen tijd en met eigen geld.. Rush, die eerste vind ik écht luk. Ik vind grijze poesjes altijd leuk. Een cyperse vind ik zo gewoontjes.

Maar nu zijn ze al groot, denk ik? Peter, ja, op die manier het in brand steken ben je er wel in een keer van af. Maar het zet natuurlijk wel levensgrote vraagtekens bij de verzekeringsmaatschappijen.

En of die dan uitkeren? Wel hele lieve katjes trouwens. Jwel, ik heb sinds gisteren m'n eigen fanclub, maar ik ook moet liefde en vreugd verspreiden in andere fanclubs natuurlijk.

Je wilt er gewoon stiekem twee, dus neem je die van Peter over. Je hebt toch niet mijn fanclub overgenomen? Of bedoel je mijn onschuldig zieltje? Ereinion op Januari 31, , Nu vind ik je niet lief meer! Dat heb je goed gezien, Sismo. Rsh' mag mijn fanclub niet gebruiken! Foto's van lieve katjes plaatsen mag wel, hoor En ik vind Sismo heel sociaal dat ze uiteindelijk boven de wc is gaan hangen, en niet mijn fanclub heeft gebruikt.. Er hoefde nu niet gedweild te worden Jullie hadden zeker niets anders te doen dan een ganse avond berichtjes posten?

Of is er zoveel gepost bijna in elk topic 3 bladzijden of meer! Haha, ja en er gebeurt ook veel zeg, in die tijd dat ik werk of slaap. Chantage, bedreigingen, gefoceerde liefdesuitingen, braakneigingen En dat allemaal in Peters Fanclub.

Waar een fanclub al niet goed voor is! Niet de hele avond, Zonnekind, we hebben ook nog Wie is de Mol gekeken. Sismo op Februari 01, , Nee, ik lig dan wakker, weet dat ik beter die kruik kan gaan vullen met heet water, maar kan het niet opbrengen om het beetje warmte wat er wel is, te verlaten Als ik écht koude voeten heb, doe ik wel eens mijn sokken weer aan.

En als dat niet helpt, 2 grote flessen van cola ofzo met gloeiend water uit de boiler wel stevig dicht draaien en aan iedere voet zo'n fles.

Sokken, die moet ik eens proberen als ik mijn kruik vergeten ben en het niet lukt om mijn bed weer uit te gaan. Mijn sokken kan ik zo vanuit bed pakken! Stom is dat, dan heb je het koud en weet je dat je het warmer kunt krijgen door heel even je bed uit te gaan, maar toch doe je het niet. Ik heb dat ook als het heel koud is en ik moet naar de wc. Dan ga ik niet, maar vervolgens erger ik me eraan dat ik wakker lig.

En je moet het toch kwijt, want daar kan je dan weer niet van slapen. Het helpt mij vaak om rustig te letten op je ademhaling, en bij iedere inademing te tellen. Op zich heb ik geen moeite met in slaap vallen, alleen als ik koude voeten heb. Helaas heb ik die nog al eens En 's nachts naar de wc..

En voel me steeds gespannener worden Sismo, weet je wat ook helpt? Je plooit het achterste van je deken onder je voeten. Het deken warmt veel sneller op dan je hoeslaken rond je matras. Je krijgt meteen warm. Ik noem dat "mijn envelopje". Viper vond dit niet fijn dat ik dat deed want dan ging ik met al zijn deken lopen: Tja, dan is een goede oplossing twee dekbedden nemen, zodat iedereen zelf kan doen wat hij wil. Mijn manlief houdt ervan het achtereind los te laten, om z'n voeten af en toe buiten boord te steken.

Ik vind dat niet fijn, want daar krijg ik dan weer kouwe voeten van. Dus mijn kant zit vast. Maar soms trekt hij er zo aan, dat het bij mij ook los komt, en dan heb ik weer kouwe voeten. Snappen jullie het nog? Wat ik altijd doe is, mijn koude tenen in de holte van mijn knie stoppen even voor de duidleijkheid Dat helpt normaalgesproken wel, maar soms zijn ze zo in en in koud dat het niet meer helpt, dan heb ik alleen ook koude knieholten:: Misschien stomme vraag, maar heb je daar vooral in bed last van?

Misschien dat je je bed dan ergens anders in de kamer moet zetten. Ik weet niet of ik het moet geloven hoor, maar mijn opa had zijn grote lekkere hangstoel in de woonkamer staan en had altijd last van koude voeten.

Toen is iemand de aardstralen gaan meten en bleek er precies voor de stoel een aardstraal te lopen. Dus hij heeft de stoel verplaats en had nergens last meer van.

Dus misschien is dat wel het meest simpele trucje D Nee, in mijn geval is het niet alleen in bed dat koude voeten heb, maar het wel het enige moment dat ik er last van heb. Zo lang ik gewoon op ben, stoort het me niet zo. Sismo op Februari 02, , Het ligt niet erg lekker nee, maar zodra ze warm zijn ga ik weer anders liggen. Vrouw, 36 jaar en last van koude voeten in bed zoekt mannetje met kachelbeentjes, die het altijd warm heeft in bed.

Geen sex, geen gezeur, alleen kacheltje spelen. Of vrouw zoekt kruik van ongeveer twee meter die tevens als kussen wil fungeren. Dat lijkt me nu de ideale relatie! Ik zou gewoon de advertenite voor de grap gaan plaatsen!

Gewoon om te zien wat voor een reacties erop komen! In de agora, bij voorbeeld.. Dat is nog eens wat anders dan de vele variaties op 'boerenkool zoekt worst' Gisteravond nog iets sufs meegemaakt..

Zoals ikal  in een ander topic heb geschreven, gingen we met een paar mensen samen eten in een restaurantje in Kranenburg DLD. Dat is hier 6 km vandaan. Daar kreeg ik twee grote borden en een potje met de aardappeltjes, de groenten en het vlees. Voor mij was niet zo duidelijk hoe het nou werkte, dus ik liet het aardewerken potje op het bord staan waar het op stond, en begon te eten Dat doe ik in eetcafe's in Nijmegen wel vaker.. Ze schepte de spullen uit het potje op het bord, voor ik er erg in had..

Ik schaamde me echt Die wisten ook niet zo goed hoe met de situatie om te gaan. Dat kan ik me voorstellen. Ik zou ook uit het pannetje hebben gegeten, dat zie je de laatste tijd steeds meer. Vooral als ze die aardappels zo op je bord kwakt. Net of je dat zelf niet kan, of niet snapt wat ze bedoelt als ze duits praat. Maar zie het grappig, en lach erom. Ik vind het vreemd, zelfs als het de bedoeling is dat je alles uit het potje haalt, dan hoeven ze dat nog niet te komen doen.

Als jij het nu uit het potje wil eten, dan is dat toch jouw keuze? Ach, niet aantrekken, je zal vast niet de enige zijn die het zo doet. MAar wel een stomme reactie van dat meisje, zo raak je klanten kwijt. JE hebt haar toch geen fooi gegeven hè! Ja ik vind het ook een stomme reactie. Als er iemand een kippenbil met mes en vork eet, ga ik toch ook niet zeggen dat het veel smakelijker is als je dat lekker met je handen vastneemt? Kip mág met je handen, maar hóeft niet. Peter, hoe is het nu met je?

Ben je nog terug geweest naar de dokter? Ach, hier in Amerika kom je ook dat sort dingen tegen. Bediende die echt dertig keer aan je vragen of het smaakt.

Doodirritant, maar bij sommige sjiekere restaurants is dat weer heel normaal. Misschien gewoon een cultuurverschil? Ik ben ervoor om het te vragen. Hoop dat je over je schaamte heen bent en er hartelijk om kan lachen inmiddels. Van mij in elk geval een: Ienepien op Februari 03, , Dank jullie voor de steun Zij heeft wat geklopt en geluisterd naar mijn borstkas, en toen geconcludeerd dat het al veel beter was dan een week daarvoor.

Dat gevoel had ik ook. Maar het is nog niet helemaal weg.. Dus we kijken het even aan, of mijn lijf het restantje uit zichzelf kan bestrijden, of dat ik toch nog wat medicijnen nodig heb.. Ik was vandaag wel weer doodmoe.. Daaraan merk ik ook dat het nog niet goed gaat Verder was ik vanavond weer bij mijn moeder. Vanmiddag waren mijn zus, zwager en de kleinkinderen geweest. Mijn moeder had veel moeite met dit weekeinde, het is twee jaar geleden dat mijn vader overleed.

In de nacht van zaterdag op zondag. Ik geloof dat het deze keer wel redelijk liep tussen mijn moeder en de kleinkinderen, ik kwam niet in een slagveld terecht toen ik om Ze waren net begonnen met eten chinees , ik kon gelijk aanschuiven. En ik heb nog een hoop meegekregen, nou, dat komt wel op. Na het eten en na het vertrek van mijn familie ben ik gelijk een bed in gedoken, zo moe was ik. Maar mijn moeder was na afloop niet zo heftig gestressed en obsessief als ik wel gewend ben, dus het viel wel mee..

Nog veel beterschap, het laatste zal ook nog wel uit je lijf komen: Ik ben blij voor jou dat het goed ging tussen je moeder en de rest van de familie. Ik kan me wel voorstellen dat dit weekend toch moeilijk was door de dood van je vader 2 jaar geleden. Ja, dat was het ook.. Ik ben niet meegegaan. Ik kan het nog niet opbrengen.. En dat het weer zio'n heftige en onaangename toestand zou worden als afgelopen jaar..

Maar het viel gelukkig mee.. Ben blij voor je dat het redelijk goed ging allemaal. En verder een hele dikke: Die heb je zwaar verdient! Hij zit in een hoekje héél erg gehandicapt te wezen ;D hij onttrekt zich op die manier voor allerlei klusjes, die wíj maar weer moeten opknappen. En dan ga ik lopen roepen wat jullie allemaal moeten. Af en toe ook nog steeds labiel huilbuien. Misschien horen ze bij elkaar, ik weet het niet..

Morgenmiddag heb ik weer shiatsu massage, misschien is het daarna wat beter Peter, ik ben heel bij dat ik dat allemaal niet heb. En ik vind het erg dat jij het wel hebt. Weet je wat, ik zal stoppen met zeuren en voortaan voor je gaan dweilen als ik alleen af en toe de scootmobiel mag lenen als ik boodschappen moet doen, oke?

Ja, vanwege heftige rugpijn. De rugpijn waar ik elders al over schreef.. En he b ik geslapen tor 9 uur.. De massage ging niet door Dat lag aan mezelf. Ik heb vanochtend ook de huisarts gebeld.

Ik ben mijn aanhoudende rugpijn echt zat. En ik had het gecoel dat het onderhand wel goed zou zijn om mijn huisarts er eens naar te laten kijken. Ik kon vandaag nog bij haar terecht, maar op ongeveer hetzelfde tijdstip als ik de massage zou hebben. Die heb ik afgebeld, dat was gelukkig geen probleem.. Ze denkt dat het geen hernia is: Dat is alvast mooi.

Over wat het wel is.. Dus dat de pijn op zich niet verbonden is met een probleem met mijn open rug. Dat is ook positief. We hebben even overlegd over doorverwijzing naar de St Maartenskliniek hier in Nijmegen, maar uiteindelijk heb ik besloten daar nog even mee te wachten.

En de komende twee weken het eerst met meer pijnstillers te proberen. Het schijnt dat dit soort klachten verdwijnen wanneer er wat meer pijnstillrs tegenaan worden gegooid en we de zaak nog wat extra tijd geven om vanzelf bij te trekken. Nou ja, dat zal dan wel. Het is in ieder geval minder ingrijpend dan een ziekenhuisopname, en de huisarts zei dat fysiotherapeuten vaak ook weinig met dit soort klachten kunnen.

En dat of operatie of fysiotherapie feitelijk dan de enige opties zijn.. Laten we dan maar hopen dat mijn spieren van meer pijnstillers ontspannener worden.. Heb ik over twee weken nog steeds pijn, dan meld ik mij weer bij de huisarts en word ik alsnog naar de SMK doorverwezen. Nou ja, wordt vervolgd, zullen we maar zeggen..

Dat van die pijnstillers hoor je wel vaker, want zo geef je de spieren de kans om te ontspannen. Wat goed dat je meteen terecht kon! Hopelijk gaat het binnenkort een stuk beter! Sterkte Peter, aanhoudende rugklachten zijn echt heel erg naar. Hopelijk werken de pijnstillers goed: Peter, je snapt het concept niet helemaal. Wij geven JOU een knuffel, dan moet je hem ook houden, niet teruggeven Er  is hier zo'n grote voorraad: Ik vind het fijn om zo'n grote voorraad te hebben, om het aan ieder te kunnen geven..

Afgelopen woensdag kreeg ik mijn maandelijkse Wajong uitkering binnen, E ,-. Wat deed ik dus.. Heel blij mee, maar kostte wel E ,-. Gisteren kreeg ik twee rekeningen, ieder E ,-. Een van de KPN over de afgelopen 2 maanden, een van de zorg verzekering dat ik mijn verplichte wettelijke eigen risico van E ,- voor dit jaar al had opgemaakt, aan medicijnen.

Ik slik nogal wat medicijnen. Of ik maar even per ommegaande E ,- naar de zorgverzekeraar wilde overmaken.. Ik heb gisteren beide rekeningen betaald. Ik betaal altijd snel, dan hoef ik er ook niet meer over na te denken. Samen dus ook weer E ,-. Zo gaat mijn uitkering natuurlijk snel op, dacht ik vandaag.. Want ik had van vorige maand nog E ,- over, ik krijg voor deze maand nog E ,- van mijn moeder, en ik krijg nog een bedrag vrijwilligersvergoeding over het afgelopen halve jaar, van een organisatie waar ik vrijwilligerswerk doe.

Dus de totale financiële schade valt waarschijnlijk wel mee.. Nog een berichtje, over weer heel iets anders Gisteren kreeg ik een telefoontje van een man van een buro'tje dat hij komende maandag al om 9. Namens de gemeente Ubbergen.

Om te kijken of mijn vervoerskostenvergoeding nog voortgezet wordt En ik had wel een briefje van de gemeente Ubbergen gekregen dat een bureau'tje namens hen nog zou onderzoeken of mijn recht op vervoerskostenvergoeding voortgezet wordt. Nee, er zit een heus huisbezoek aan vast. En dan loop ik nog in pyama rond. Dus dan ziet hij mij niet op mijn best, maar dat is niet erg..

Ik word wel weer angstig van zo'n onderzoek. Hoewel ik weet dat ik feitelijk niets te vrezen heb. Want alle redenen waarom ik die vergoeding toegekend kreeg, zijn er nog. En ik ben sindsdien verder achteruit gegaan, dus tja.. Maar voor mij is het het zoveelste onderzoek door een anonieme burocratische organisatie.. Waarin weer gekeken word of ik ergens wel recht op heb.. Of ik wel ziek en gehandicapt genoeg ben..

Ik ben het zo zat.. Ik word er innerlijk ook zo boos over.. Houdt die onzin nou nooit op? En het roept bij mij ook allerlei associaties op met alle medische onderzoeken die ik als  klein kind heb gehad.

Onderzoeken die ik niet begreep, beangstigend waren, en waarvan ik de uitkomst ook niet begreep. Maar wel uitkomsten hadden die voor mij ook weer nogal beanstigend en bedreigend waren.. Spoedonderzoeken, spoedopnames, spoedoperaties, ziekenhuisopnames ver  van huis zonder mijn ouders..

Die angstige trauma's worden er ook weer door opgerakeld.. Maak je nou maar niet druk, Peter. En je kan toch even een wekker zetten? Zodat je aangekleed en wel op hem kan wachten? Het zal allemaal wel los lopen. Je bent al mijn persoonlijke held, omdat jij laat zien dat wat er ook gebeurt dat je zeker nog een leuk en waardevol! Voor mij ben je een inspiratiebron!

En dan kan jij zo'n onderzoekje natuurlijk makkelijk aan. Ik hou mezelf altijd op de been door dan gekke dingen te bedenken die ik zou kunnen doen, maar natuurlijk niet doe. Iets wat je wel echt zou kunnen doen zonder nadelige gevolgen om een beetje het ijs te breken. Of voor jou de lol erin te houden.

Dat je bijvoorbeeld een mooie omapyama aantrekt, een pruik opzet en zo die man binnenlaat en dat die man zich dan vet opgelaten voelt omdat ie zich afvraagt waar die nu weer terecht is gekomen. Je weet wel, dat soort dingen. Jij hebt lol en die man heeft een verhaal om te vertellen als ie weer thuiskomt. Alleen al dat soort dingen bedenken is al zoveel lol dat de spanning toch iets wordt verlaagt. Ik bedacht me even, moet jij geen huur betalen, ofzo?

Sterkte met dat onderzoek, Peter! Aan de ene kant begrijp ik wel dat controles en onderzoek nodig zijn om fraude tegen te gaan, maar het lijkt me zo naar als je als gehandicapte iedere keer weer moet aantonen wat je allemaal niet kunt en dan ook nog eens voortdurend aan allemaal vreemde mensen, daar gaat je privacy: Vreselijk, steeds die onderzoeken.

Even doorbijten, Peter, hij gaat ook weer weg gelukkig! Maar misschien kunnen we ruilen, mag jij maandag voor mij om 8 uur naar de tandarts  ;. Sommige onderzoeken zijn toch echt te dwaas om te bestaan. Wat gaat die komen doen, even kijken of je wel echt met een scootmobiel rijdt en of je wel echt gehandicapt bent? Viper moest pas ook op onderzoek voor de verzekeringen van dat moto ongeval. Wat doet die dokter dan?

Die kijkt eens naar het litteken van de operatie, vraagt hoe hij zich nu voelt en alles in orde. Tsja, erger zijn de mensen die alles erger maken dan het is waardoor ze die onderzoeken doen, zodat ze zeker weten dat het wel gaat naar degene voor wie het is bedoelt.

Maar ja, dan moet dat hele systeem wel een beetje menselijk gehouden worden! Arme Peter en Viper Het was alleen maar controle hoor, maar nu moet ik volgende week wel terugkomen. En omdat mijn tandarts zo modern is, heeft hij ook nog eens boren die bijna geen geluid maken, dus ergens waren die behandelingen best rustgevend. Ja, het ging redelijk. Ik heb vannacht slecht geslapen.. En ik was ook vroeg wakker..

Het gesprek met de man verliep wel goed, gelukkig. Hij was rustig en vriendelijk. En ik kon hem alles vertellen wat ik nodig vond.. Hij was arts, dus hij begreep de situatie geloof ik wel.. En hij zei dat hij zou adviseren dat ik mijn taxikostenvergoeding zou houden.. Dus dat loopt hopelijk wel goed af.. Na een uurtje was hij weer weg. En sindsdien probeer ik de stress uit mijn lijf kwijt te raken.

Ik heb voornamelijk nog in mijn pyama op de bank gelegen. Het wordt tijd dat ik eens onder de douche ga. Ben blij dat je er vanaf bent Peter! Het HyperText Transfer Protocol wordt door iedereen gebruikt die een website bezoekt: Cookies kunnen nooit gebruikt worden om privégegevens van je computer uit te lezen of wachtwoorden te onderscheppen. Ook kunnen ze een computer niet infecteren met een virus of trojan. Ze zijn dus volkomen veilig en worden al sinds de jaren 90 zonder incident gebruikt op bijna ALLE websites in de wereld.

Uitleg over onze cookies. Dit is een hash van je huidige session id. Deze wordt gebruikt om te voorkomen dat anderen zich door middel van browsermanipulatie kunnen voordoen als jou.

In dit cookie staat je userid opgeslagen. Deze werkt alleen in combinatie met het sessid cookie dat hierboven al vermeld staat. Hier wordt de schermbreedte van je device opgeslagen. Op basis hiervan kunnen bepaalde elementen wel of niet worden ingeladen of van een passende weergave worden voorzien. Dit cookie wordt door cloudserverdienst Cloudflare gebruikt om de juiste bezoekers naar onze server door te sturen. Zonder dit id zou je geen pagina te zien krijgen. Deze cookies worden gebruikt door Google Analytics en zij geven ons inzicht in onze overigens anonieme bezoekersstatistieken.

Google Analytics wordt door FOK! Deze cijfers worden gebruikt om de site verder te optimaliseren. Bij video's die op onze site gebruikt worden worden door de aanbieder vaak youtube, maar er zijn meer aanbieders cookies geplaatst om bijvoorbeeld het aantal bekeken video's te meten. Bij de afbeeldingen die op de site geplaatst worden door onze bezoekers kunnen cookies geplaatst worden door de gebruiker zelf, danwel door de gebruikte hostingprovider. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt om het bereik van de afbeeldingen te meten.

.Negerin vingert escort zwanger

  • Vrouw zoekt sex limburg kutjes en piemels
  • Gratis neuken in breda dikke dildo in kut
  • Dikke tieten tiener bi s

Body to body massage limburg 20 euro neuken


Ook Daeleman begon op haar 19de hard te werken, ook zij getuigde eerder over het tweesnijdend zwaard van de sociale media: Amber is ervan overtuigd dat de terreur van blieps en bites jongeren vandaag tot het uiterste drijft. Via sociale media oogst je dat applaus meteen en heel zichtbaar. Dat begint te wringen als je beseft dat die grotere auto jou helemaal niet gelukkiger maakt.

De persoonlijkheid die je online opbouwt, staat op den duur je echte ik in de weg. Cossemont behoedt zich nu voor te veel prikkels via beeldbuis en gsm-scherm. Ik heb sociale media niet meer nodig. Als ik iemand leer kennen hoeft die persoon zich geen beeld van mij te vormen op basis van wat ik allemaal in het verleden heb gedaan. Van Facebook verdwijnen betekent voor een heel groot stuk ego loslaten. De weinige mensen die nog resten van mijn vroegere vriendenkring, vragen mij vaak: Drie jaar heeft het geduurd om volledig uit het dal te klimmen.

Psychiaters en psychologen zei ze snel vaarwel. Ik geloof best dat het andere mensen kan helpen, maar het was iets waar ik zeker niet aan wilde beginnen. Een pilletje om je zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen, daar bedank ik voor.

Ze ging yoga doen en als vrijwilliger op een boerderij werken. Yoga werd mijn therapie, ik sta elke dag op de mat. Gewoon rustig beginnen te ademen, en alles komt goed. Binnenkort begint ze halftijds in een bakkerij met restaurant. Even is ze terug in de modewereld gestapt, maar het lukte niet meer. Het lukt mij niet meer, mensen subtiel sturen naar de wensen van het hoger kader. En ik ben van plan om mij zelf nog meer met bakken bezig te houden: Sommige mensen zetten het even op de kast, een aantal houdt het misschien iets langer bij.

Je hebt alleen maar dit leven om er gelukkig in te worden. Vroeger had ik het te druk om koffie te gaan drinken, nu heb ik het druk met koffie drinken. Ik heb nog nooit zo weinig gehad en ik ben nog nooit zo rijk geweest. Minnie Goetze is vijftien en ze doet het met de vijfendertigjarige vriend van haar moeder. Dat leeftijdsverschil is niet eens het grootste taboe dat deze film aankaart.

In de eerste scène zit alles. De confrontatie met een joggende vrouw, zichtbaar zonder bh, brengt haar een seconde van de wijs: Met de topless zonnende studentes die een joint delen met hun aanbidders - we zijn in San Francisco, het is - wisselt ze een blik van verstandhouding.

Millie is nu lid van de club. En ze vindt het heerlijk. Vijftien en een broek vol goesting: Het resultaat is een even ongemakkelijk als plezierig portret van tienerseks. Lolita, het meisje van twaalf uit de gelijknamige klassieker van Vladimir Nabokov uit , verandert pas in een verleidelijk kindvrouwtje door de blik van haar veel oudere aanbidder Humbert Humbert.

Niet de auteur, noch haar volwassen tegenspelers vervormen onze blik op Minnie. Ze spreekt voor zichzelf. We luisteren mee terwijl ze haar dagboek inspreekt, cassettebandjes vol gedetailleerde verslagen van haar extreme emoties en ervaringen.

Het meisje dat haar naakte lichaam in de spiegel bekijkt, is onzeker maar kent geen schaamte. Dat de hand van Monroe, het vriendje van haar moeder, al dan niet per ongeluk op haar borst belandt bij het tv kijken, vindt ze niet vervelend maar opwindend. Als ze later in een bar samen dronken worden - o tempora, o mores - is het Minnie die suggestief haar vinger in zijn mond stopt. Niet veel later liggen ze naakt op bed.

Met bebloede vingertop tekent Minnie een kruisje op zijn dij: De lust en de pijn die daar mee gepaard gaan, willen we vooral heel hard controleren. Zelf spreekt ze over "een eerlijke film, die niet oordeelt. De cinema heeft het altijd over jongens. Als meisjes in beeld komen, bijvoorbeeld in komedies, is dat als object. Ze worden geacht om niet geïnteresseerd te zijn in seks. Meisjes zien we als slachtoffers. Ze moeten overgehaald worden door jongens die hen dingen laten doen die ze eigenlijk niet willen.

Deze film haalt die verwachtingen overhoop: Terwijl heel veel jongens, van wie het tegenovergestelde wordt verondersteld, er op die leeftijd helemaal niet klaar voor zijn. Die misvatting kaart Heller aan met een scène waarin Minnie, ondertussen ervaren, naar bed gaat met een klasgenoot.

Zijn zenuwachtige bewegingen storen, ze beveelt hem het rustiger aan te doen en gaat bovenop hem zitten om zelf tot een orgasme te komen. Het is een scène die voor veel vrouwen herkenbaar is, zegt Heller.

We vergeten wel eens, zegt psychologe Lies Verhetsel van Sensoa, "dat tieners het ontdekken van seksuele ervaringen heel spannend en plezant vinden. Gaat hij mij wel mooi vinden, naakt? Ben ik echt verliefd? Hoe vind ik iemand die mij past? Rond de leeftijd van twaalf geven de meeste jongeren hun eerste kus, over de vele tussenstapjes naar seks doen ze gemiddeld zo'n vier jaar. Van de en jarigen heeft iets meer dan de helft seks gehad, het leeuwendeel in een vaste relatie.

Een minderheid loopt zeer negatieve ervaringen op. Er is bovendien een aanzienlijk deel dat bewust wacht met seks, met name religieuze jongeren, ondertussen een aanzienlijk deel van de Vlaamse bevolking. Tieners die twijfelen geven we richtlijnen mee: Af en toe sijpelt de realiteit binnen.

In een ruzie noemt Minnie hem een vieze oude vent, Monroe roept een paar keer uit dat ze er echt mee moeten kappen. Uiteindelijk is het Minnie die de relatie verbreekt, zich verzoent met haar moeder en succes boekt als auteur van comics. Monroe blijft alleen achter, met zijn sullige snor, zijn eeuwige blik bier en een slap handeltje in vitaminesupplementen.

Tegelijk blijven oudere partners, vooral voor meisjes, aantrekkelijk. Ze maken kennis met een spannende wereld, zeker omdat meisjes op die leeftijd zich inderdaad volwassener kunnen voelen en gedragen dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Het meisje dat met de auto door haar vriendje wordt opgewacht, is meteen de ster op school. Wat aantrekkelijk is, kan ook gevaarlijk zijn, zegt Verhetsel. De wet is duidelijk: Toch worden in voorlichtingssessies veel vragen gesteld over relaties met oudere jongens, al is het leeftijdsverschil meestal niet zo groot.

Hoe zit het dan met onze Vlaamse jongens en meisjes? Ondanks de pil, seksuele opvoeding die verder gaat dan het benoemen van geslachtsorganen, en de alomtegenwoordigheid van online porno, worden meisjes nog steeds geacht om zich terughoudend op te stellen. Tegelijkertijd worden ze gebombardeerd met beelden van wulpse vrouwen. De dubbele seksuele moraal is nog springlevend, bevestigt seksuologe Ans Oomen.

Daar worstelen meisjes mee: De film speelt zich af in de gloedvol in beeld gebrachte late jaren 70 Polaroids! Volwassenen gedragen zich als grote kinderen, kinderen groeien op in een sfeertje van vrijheid-blijheid. En ook al kennen we ondertussen nieuwe rolmodellen als de actrices in Sex and The City of, recenter, Girls, de vraag dringt zich op of een gelijkaardige film ook in een hedendaags decor zou overleven.

Heeft de regisseur in de onschuldige jaren 70 een alibi gevonden? Maar het gebeurt nog steeds, elke dag. Tieners zijn niet gechoqueerd door de film, hoor. Omdat het er zo ook echt aan toe gaat. Hij herkende zijn eigen partner niet meer. Maar op geheugentesten scoorde Niek juist goed. Maar de neuroloog vroeg alleen of Niek wist welke dag het was.

De datum had hij snel van de krant gespiekt. Dementie roept beelden op van in zichzelf mompelende ouderen, zich niet bewust van tijd en ruimte. Deze man die kaarsrecht in zijn stoel zit, de rimpelloze handen stevig over de knop van een wandelstok geklemd, kijkt helder uit zijn felblauwe ogen en komt gevat uit de hoek.

Dat verbaast me niks. Het is ook moeilijk. Hij richt zich tot zijn vrouw Elena 63 , die een schoteltje broodpudding serveert, een zoetigheid die ze samen hebben klaargemaakt. Daar kon ik helemaal niks meer aan doen. Niek Bins 80 lijdt aan dementie, een hersenziekte die vooral ouderen treft. Op vakantie in Normandië, alweer twintig jaar geleden, begon hij zich vreemd te gedragen. Niek was accountant en vermogensbeheerder. Hij werkte met grote sommen geld en bestuurde een eigen bedrijfje.

De incidenten stapelden zich op, vooral thuis. Hij was de baas. Elena maakte zich zorgen en overtuigde hem samen naar de dokter te gaan. Die stuurde hen weer wandelen. Laat die man toch met rust. Je hebt veel te hoge verwachtingen. In Vlaanderen leven vandaag De ziekte is ongeneeslijk, er bestaat enkel afremmende medicatie.

Die is enkel beschikbaar voor de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende variant, en heeft alleen zin bij vroege detectie. Toenemende bezorgdheid - tegen kan het aantal dementiepatiënten oplopen tot tweehonderdduizend - heeft tot meer aandacht voor screening geleid.

Elena reageerde erg opgelucht toen een arts na jaren zoeken zou er dan toch iets anders schelen? Maar de eerste onderzoeken wezen opnieuw uit dat er niets aan de hand was. Hij praat beschaafd, is goed met mensen - logisch, dat was jarenlang zijn vak. Zo kon hij iedereen misleiden. Dementie wordt opgespoord met een combinatie van vragenlijsten, scans, soms een ruggeprik.

De accuraatheid van de testen, schatten experts, is zo'n 70 procent. Nederlandse cijfers tonen aan dat het gemiddeld 14 maanden duurt eer een diagnose wordt gesteld. Schrijf eens een zin? Trek zeven af van honderd? Maar de neuroloog vroeg alleen: Hetzelfde onderzoek werd later herhaald. Soms vroeg hij aan mij of ik wist waar zijn vrouw was.

Maar de vragen van de test had hij op een of andere manier wel onthouden. Hij spande zich dan tot het uiterste in om een korte topprestatie te leveren. Geliefden van dementerenden bij wie de diagnose een lang en vermoeiend traject werd, hebben kritiek op de vragenlijst. De moeder van Chantal Van Audenhove, hoogleraar en klinisch psychologe, scoorde zeer goed op kennisvragen.

Ook in de familie was er lang ongeloof. Op dat moment was haar moeder al moeilijk aanspreekbaar, zegt Van Audenhove. Zij is actief in de Alzheimerliga en gelooft sterk dat nog onvoldoende geluisterd wordt naar de omgeving van de oudere.

Experts waarschuwen dat de MMSE-test zowel vals positief als vals negatief kan zijn. Zo hebben minder geletterde mensen net meer moeite met schrijven en rekenen, terwijl zij geestelijk nog helder zijn. Bovendien is het mogelijk dat de oudere met een depressie kampt. De symptomen kunnen lijken op depressie, de behandeling is totaal verschillend.

Ze krijgen even vroeg dementie maar ze kunnen het veel langer verbergen. Bij mensen die op hun cognitieve reserves zitten, is de impact daarvan nog groter. Een late diagnose kan grote gevolgen hebben: Voor Niek en Elena betekende de late opsporing grote financiële verliezen, door documenten die hij zelf ondertekende. In het noorden van Gent, waar haven en stad elkaar raken, ligt een klein, fijn schiereilandje: Ooit de thuishaven van schippers, dokwerkers en zeemannen. Vandaag een oase van rust, roest, rommel en groen in een buurt die langzaam maar zeker wordt opgewaardeerd.

Portret van een wijk in elf verhalen. Hij zegt dat hij verliefd werd op dit stukje stad. Toch verwijten velen hem dat hij handelt uit eigenbelang. Projectontwikkelaar Dirk Valvekens Het sierlijke diertje trekt vliegensvlug v'tjes in de lucht. En dat is een beetje dankzij Dirk Valvekens. Tien zwaluwkoppeltjes wonen er in het appartementsblok dat hij hier heeft neergezet, op het stukje Gent waar vroeger de havenindustrie op volle toeren draaide.

Elke woning, opgetrokken uit stoer hout en metaal, heeft in de nok een ingebouwd gierzwaluwnest. Een ideetje van Valvekens, na enig tegenstribbelen uitgevoerd door de aannemer. Valvekens, bioloog, vogelliefhebber, projectontwikkelaar: Vandaag geeft het stadsbestuur subsidies voor het zetten van vogelkasten, zegt hij.

Dat vindt hij de perfecte illustratie van zijn frustraties over het Gentse bestuur, en met de politiek tout court. We zitten in het salon van zijn eigen woning, zijn eerste project dus. Een hip appartement, voorzien van een ligstoel van Eames, met Marokkaanse tegeltjes in de open keuken, taupe aan de muren en een vloer in donker gegoten beton.

Bij de Wielewaeljongeren in Lier, de natuurvereniging waar hij als kind vogels leerde spotten, introduceerde hij de vetbollenverkoop om ambitieuzere milieuprojecten te financieren. Als student stichtte hij zijn eigen vennootschap. In de biologie werd hij aangezogen door de toen snel ontwikkelende biotech.

Aan de Gentse universiteit werd gepionierd met genetische manipulatie, hij behaalde er een doctoraat maar zei de academische wereld snel vaarwel. Te traag, te relatief, te hiërarchisch. Het leven gaat er om dat je het doorbrengt op een manier die jij zelf aangenaam vindt. Ik geniet er van om een gebouw neer te zetten. Je kunt je niet voorstellen wat voor sores daar allemaal bij komen kijken.

Soms zit je zeven jaar later met zes betrokken partijen en evenveel advocaten aan tafel om te discussiëren over zaken die zijn misgelopen. Maar uiteindelijk is het resultaat een mooi gebouw, waarin mensen wonen, werken en leven. Je kunt maar kleine steentjes bijdragen. Hij zegt dat hij het er niet om doet maar hij roept weerstand op. Zijn jarenlange procedureslag tegen de stad, die asfalt wilde leggen op de kinderkopjes rond de oude panden waar zijn moderne lofts in zijn ondergebracht, staat in Gent bekend als de kassei-oorlog.

Valvekens en een medestander kregen hun zin, er liggen nog steeds kasseien. De stad wil sociale woningen bouwen vlak bij zijn projecten, Valvekens en een buurvrouw trokken naar de rechtbank. Ook concurrenten die zich niet aan hun plannen houden, kunnen een dagvaarding verwachten. Je zou het de methode van de procedurepleiter kunnen noemen, de man die in de kleinste lettertjes achterpoortjes zoekt en vindt om zijn goesting te krijgen.

In zijn antwoord weerklinkt de steeds terugkerende verzuchting van ondernemers als Bart Verhaeghe, die, net als Valvekens, jarenlang doorgesproken projecten gedwarsboomd zagen door een nieuw bestuur, een nukkige schepen of een buurman met nimby-kuren.

We leven in een rechtsstaat, zegt hij. Die kasseien waren afgesproken. Dus mogen die kasseien blijven liggen. Zijn tegenstanders verwijten hem dat hij handelt uit eigenbelang. In de vzw die Valvekens mee oprichtte en die in de buurt architectuurwandelingen organiseert, onder andere langs de door hem opgeknapte panden, zien zij een slinks pr-middel om de waarde van zijn projecten te garanderen. Ik ben verliefd geworden op deze buurt.

Als ik ze niet had opgekocht, zouden die mooie panden allemaal afgebroken zijn. De plannen lagen klaar, één oude loods lag al plat. Ik probeer de destructie te voorkomen van het grootste beschermde industriële erfgoed van Gent. Films als 9 ½ Weeks, met glamoureuze hoofdrolspelers die spannende levens leiden op opwindende plekken en in lofts woonden. Om zijn eigen loft te kunnen realiseren, moest Valvekens een volledig lot opkopen, de voormalige opslaghallen en ateliers van stukwerkers en de bijhorende conciërgewoning.

Zo werd de beursstudent projectontwikkelaar. Het was de enige manier om in de loft te kunnen wonen waar ik zelf van droomde. Hij vertelt het nonchalant - het is ook al meer dan twintig jaar geleden - maar hij nam toch een enorm risico? Maar als een groot risico heb ik het nooit gezien.

Als je vastgoed koopt, is niet de aankoopprijs doorslaggevend, maar het antwoord op de vraag: Dat had ik snel door. Hij verwijst vaak naar lichtende voorbeelden uit het buitenland. Zo groot is zijn vertrouwen in technologische innovatie, of zijn teleurstelling in de lokale politiek, dat hij bij de vorige verkiezingen met een eigen initiatief kwam, LijstLijst; een partij waarvan de kiezers online rechtstreeks voorstellen op de agenda van de gemeenteraad zouden kunnen brengen, zonder tussenkomst van politici.

LijstLijst haalde stemmen, meer dan de Belgische Unie maar veel minder dan de Piratenpartij. Zijn politieke project is dood maar niet begraven, zegt Valvekens. Hij onderbreekt zichzelf om naar het raam te wijzen, een groep bezoekers volgt de architectuurwandeling die zijn vzw heeft uitgestippeld. En op straat zegt bijna iedereen goeiedag tegen mij. Hoeveel projectontwikkelaars kunnen zeggen dat ze in hun eigen project wonen? Alles heeft ze aan de zeelui te danken, zelfs haar naam.

Lisbeth van café Viking 79 , het enige overlevende schipperscafé op De Muide: Dan zou ik zo opnieuw beginnen. Veel is er niet veranderd sinds de feestelijke opening op 2 februari De kampioenenposter van AA Gent, ook die is nieuw. Eén keer heeft haar dochter geprobeerd om het interieur te veranderen, zegt Lisbeth 79 , de kranige, magere cafébazin, zonder franje, met goudgerande bril: Gehuild dat ik heb, gehuild!

De klanten waren ook niet tevreden, die wilden hun bruine café terug. En ik mijn herinneringen. Van Zweedse klanten kreeg ze reddingsboeien, Göteborg staat er op de feloranje zwemband. Boven de toog hangt een houten plakkaat met haar naam, in gotische letters gekerfd. Een verjaardagsgeschenk van de Deense zeemannen die haar Lisbeth noemen. De naam die ze bij haar geboorte kreeg, is Elisabeth Waldeck maar niemand noemt haar zo.

Elke twee weken meerden die Denen aan. De Denen leerden haar Tuborg drinken, de Deense Jupiler. Tuborg kan ze niet meer krijgen dus drinkt ze Carlsberg. Maar ge raakt het gewend. Ze zegt het nog een keer: Elisabeth werd op 2 september geboren als derde in een gezin van negen: Rosita, Monique en Lucrèce zijn dood, net zoals de drie vaders van haar vijf kinderen. Haar eigen vader stierf vroeg, als vrijwilliger in de Spaanse burgeroorlog van de jaren dertig - Hemingway achterna. Ze ging snel werken, eerst als dienstmeisje en daarna in de vlasfabriek tot ze geveld werd door tbc.

Afhankelijk van de bron telde De Muide ooit vijftig, honderd of honderdvijftig cafés. Zeker is dat er stevig gefeest werd in jaren van de Europese wederopbouw na de oorlog. In de bars aan het water, een afstand die je ook zwalpend kon afleggen tot de aan- en afmerende schepen, ging het er het hardst aan toe.

Maar het zat direct vol. Alle cafés draaiden hier goed. Overal werd een goeie boterham verdiend en niemand was jaloers. Als er een Fins schip in aantocht was, rinkelde in het café de telefoon. En iedereen kwam naar hier. De Belgen niet, die hadden schrik van de zeebonken.

Achter haar brillenglazen gaan de ogen opnieuw blinken en haar mond wordt zacht als ze het woord uitspreekt. Denen, Noren, Zweden, Finnen. Zúlke beren, met armen als boomstammen, eeuwige dorst en een dikke beurs, net voor het aan land gaan volgestopt met drinkgeld.

Als er hier zo'n groepje binnenkwam, probeerde ik snel in te schatten wie de hoogste rang had, wie de stuurman was. En wie binnen zit, drinkt bier. Drinken, drinken, drinken, drinken, omvallen en weer drinken. En roken en een cent in de jukebox gooien. En weer drinken, drinken, drinken, en vechten, dat heb je met al dat drinken.

Dus ik gooide mij ertussen en dan was het snel gedaan. Om dan weer te drinken, drinken, drinken, drinken, tot de kapitein boos het café binnenkwam omdat het schip op afvaren stond en zijn bemanning ladderzat bij Lisbeth aan de toog hing. Ze moet er nog zo om lachen. In Scandinavië was de drank peperduur, hier konden ze voor een appel en ei drinken. Ze sméten met geld, ze raapten het kleingeld zelfs niet op. Sterke drank moest ge die mannen niet geven. Dan begonnen ze te flippen. Daar had ik ook geen vergunning voor.

Als de zeemannen terug zouden komen, ik begon meteen opnieuw. De zeemannen komen niet meer. Al lang niet meer. Toen de Scandinaviërs te duur werden, kwamen de Filippijnen.

En dan was het gedaan. Elk jaar meren er nog veertigduizend zeelui in de haven aan. Maar de haven is ver en de schepen blijven niet lang meer. Maximaal vier uur, zegt Lisbeth. Er werd steeds meer gecontroleerd. En beetje bij beetje bleef het achteruitgaan. Tot het gedaan was.

Ik heb nog vaste klanten. Maar de schone tijd is voor mij voorbij. En dat was erg hoog. Nu heb ik een beetje last van hoogtevrees en Peter de schat heeft me in zijn scootmobiel gezet en naar beneden gereden! En me zo gered van de berg. En onderaan die berg was ik hem zo dankbaar! En nou ben ik fan van hem. Ik vroeg me af of er misschien nog meer mensen zijn die zoiets met Peter hebben meegemaakt en dat graag willen delen.

En ja er zijn wat PM-etjes heen en weer gegaan waarin ik hem heb bedankt en daarin heb ik besloten een fanclub voor hem op te richten. Ik hoop dat dat verklaart wat er gaande is tussen ons Ik wil ook bij peter op zijn scootmobiel. En ik zou toch meegaan draken vangen? Wat moet ik nu van jullie denken!

Heb je Ereinion niet meegenomen? Die scootmobielen zijn niet zo groot hoor. Ereinion had op haar eigen tamme draak moeten komen! Ereinion op November 08, , Dat is niet leuk,: Hopelijk helpt dat een beetje.

Ik zal proberen mijn tamme draak te overtuigen dat je niets engs met hem gaat doen. Als dat lukt kom ik wel even langs om wat: En heel veel sterkte de komende tijd!

Ik zal je heldhaftigeheid missen! Sorry Erenion dat we jou niet hebben meegenomen. Dat was wel de bedoeling, maar vlak voordat we bij je huis waren dachten we een luchtspoor van een draak te zien en zijn er meteen achteraan gegaan. We hadden de raadseltjes opgezegd en in de lucht gehouden en toen zaten we dus ineens op die berg. Ik denk dat de draak inderdaad is gekomen wat zijn we dan dichtbij geweest en die heeft ons kennelijk toch gehypnotiseerd.

Volgende keer gaan we, luchtspoor of niet, eerst naar jou toe. Jij bent de experop dit gebied natuurlijk! Sterkte Peter, hou jezelf bijeen! Ook van hieruit een: Kijk, het nut van de Peter Fanclub is gelijk bewezen: Sterkte komende dagen Peter, en we zien je hier terug wanneer je je weer goed genoeg voelt: Of dat een tijdelijke pauze is of definitief, weet ik nog niet.

En ik heb ook minder fysieke pijn. Dus hopelijk kan ik vannacht weer wat slapen.. En als je niet kunt slapen, ga je gewoon forummen. Komt Comcast ook nog eens iemand tegen op die tijd ;D.

D Gelukkig gaat het iets beter. Hopelijk blijft dat zo. Ik ben heel erg laat maar wil me ook aansluiten bij de Peter-fanclub! Ook een heel grote: Ik ben weer min of meer beter! Dank jullie voor jullie steun! Het basistrauma is op het niveau van mijzelf van een jaar of 3 a 4 'er is niemand en er komt niemand'. Je moet weten dat ik de dag na mijn geboorte in al naar het Academisch Ziekenhuis Leiden vervoerd ben, en daar vervolgens 6 maanden gelegen heb.

Terwijl mijn ouders maar 1 x per week een uurtje op bezoek  mochten komen. Daarna ben ik tot mijn  zesde jaar draaideurpatiënt geweest.

Het trauma werd dus keer op keer herhaald. Ik lag daar als babay, peuter en kleuter zonder dat er naar mij omgekeken werd, op de medische kant na dan. Ergens in mij is er in die jaren een soort vertrouwensbruek ontstaan, op heel fundamenteel niveau. Waarbij het gevoel meespeelt: Dat zijn mijn woorden nu, maar dat dekt redelijk het gevoel toen. In de paniekaanvallen breekt het psychische litteken weer open. En breekt de vertrouwensbreuk weer open. En dan barst bijna in letterlijke zin de hel weer los, van binnen.

En wanneer dan mensen wel mee leven, nu, doet dat mij heel goed. Niet alleen mij als volwassene, maar ook het kind van 3 a 4 jaar oud, dat feitelijk zo lijdt. Dat als het ware nog steeds, ondanks dagelijkse medicijnen, psychotherapie en psychiaters in een soort 'permanent nachtmerrie' leeft.

Die virtuele knuffels bereiken echt ook dat kind wel, ja. En wanneer het litteken dan weer langzaam sluit, na 72 uur of langer, dan nemen de symptomen af en kan ik langzaam weer 'normaal' functioneren.

Afijn, hopelijk heb ik het nu weer voor een tijdje gehad! Dat hoop ik ook voor je. En omdat het zo helpt: Een permanente breedbandverbonden transmissielijn voor: Hoi Thiotric, Met 'draaideurpatiënt' bedoel ik iemand die het ziekenhuis bij wijze van spreken nog niet uit is voor het ene onderzoek, de operatie, de opname enzovoort of hij komt al weer terug moet al weer terug voor het volgende onderzoek, operatie, opname enzovoort.

Het gaat als maar door. Het is in Noord Nederlands een redelijk gangbare uitdrukking. Hoe heet zo iemand of zo iets in Vlaanderen? We kunnen de fanclub beter Peter's knuffel-corner noemen  ;: Van mij voor jou. Als het dan toch een: D Hier is daar niet echt een naam voor denk ik, toch nooit gehoord Kunnen we er niet beter een ronde tafel van maken dan een corner? Is gezelliger en dan zit er niemand in het hoekje Thiotric, ik denk dat Peter het woord heeft geleend van onze term voor steeds weer het verkeerde pad opgaande criminelen: Ik denk dat het woord is ontstaan omdat Nederlanders te dom zijn om de uitgang van een draaideur te vinden  ;D.

Ja dan krijg je weer dat je over of onder de tafel door moet kruipen en daar komen vaak vreemde reacties op. Ik blijf bij de corner. Trouwens, als we met z'n allen in het hoekje staan Ja, kom er gezellig allemaal maar bij! Nou, dat hoeft nog niet, hoor.. Ik leef nog, en ben nog niet half dood.. En ik ben heeeeeel taai! De Fanclub leeft nog! Lekker hoor, zo'n taartje als ontbijt! Maareh, tuurlijk leeft de fanclub nog. Sterker nog, er schijnen zelfs meer fans te zijn dan gedacht!

Er schijnt een heel Peter verhaal in ontwikkeling te zijn! Neej, de fans zijn nog lang niet uitgestorven, het werkterrein verplaatst alleen lichtelijk. Fijn, anders staat íe maar te bederven..

Stev op Januari 15, , Mag ik ook nog lid worden? Je mag lid worden.. En duik maar gelijk in de knuffelhoek! Mijn fanclub heeft een wat slapend bestaan.. Leuk dat je 'm gevonden hebt! Tsja peter vergeet een beetje dat hij zijn fans iets vaker hier met voeden in plaats van in alle andere topics, hihi! O ja, de roze stoffer moet eigenlijk naar je eigen fanclub, Pinky.

Nou ik kon alleen maar grijze vinden, dus ik had gedacht dat Peter dan de roze leuker zou vinden dan de grijze. Maar geen paarse kunnen vinden helaas. Die zouden er toch wel moeten zijn, toch? Aaah, toch nog iets gevonden! Is wel niet helemaal paars, maar het zit er wel in! Is dat ook goed? Mag ik nu toch blijven? Pinky op Oktober 27, , Moet ik nou alsnog een hele paarse vinden? Ik ben hier al een uur mee bezig geweest joh! Ik vind het al knap dat Pinky deze heeft gevonden.

Ik zat even te zoeken en kom alleen maar witte tegen! Zeg Pinky, heb je Photoshop? Dat weet je vast wel! P En wil je mij vertellen dat er in Amerika geen paarse plumeau's te vinden zijn? Tsja, ik woon in Fremont, ga en keer in de week naar SF en drie keer in de week naar Berkeley. Nou dat zijn de drie steden die ik veel zie. En dat in heel de VS?

Mensen lachen me al uit als ik vertel dat je vanuit Amsterdam binnne twee uur met de auto naar een willkeurige Nederlandse grens kunt rijden oke, misschien dat je Zuid-Limburg net niet red, maar denk het wel. Hier is twee uur rijden heel normaal! Ja, die afstanden zijn echt niet voor te stellen. Moet je je voorstellen: Ja, dat is andere koek! En wat zie je dan in die steden? Snelwegen en hoge kantoorkolossen? Of is er nog iets leuks en gezelligs over?

Nou, veel gebouwen, veel asfalt en hele mooie stadsparken! En vanaf bepaalde punten een superuitzicht over de baai! En heel veel zon natuurlijk. Ja de stad zelf is veel beton gebeuren, maar daarbuiten is supermooi! Dat klinkt heeeel goed! En die stadsparken zijn waarschijnlijk een paar slagjes groter dan hier in NL? Dat is ook prima! Nee, maar jij zag allemaal stiekeme dingen gebeuren in de knuffelhoek. Ik zeg lekker niets!

Nee, die Logan, die kun je maar beter niet vertrouwen. Neej, jongens en meisjes, luister. Logan doet alsof ie eng is, maar in werkelijkheid doet ie alleen vliegen kwaad.

Dat zijn de enige dingen die hem zo erg irriteren. Zeker als hij met een kunstig project bezig is en één van die beestjes blijft maar om zijn oren vliegen. Dan issie zo dood. Maar verder dan dat, is het maar gewoon een houding die hij zich aanmeet hoor.

Hij zal nooit iets doen! Peter, je moet je fans wel af en toe wat over jezelf vertellen, hoor. Hij zakt al helemaal weg! Ja, shit, ik vergeet dat steeds! Ik ben met een grote opruimactie in mijn woning bezig. Een hoop boeken in mijn boekenkasten die ik gelezen heb, heb ik voprige week in mijn meterkast opgeslagen. Tijdelijk, in afwachting van een definitieve oplossing. Op de lege boekeplanken heb ik de boeken neergetzet die in grote stapels tussen mijn bank en de tv lagen. Dat ruimde al goed op, en ik heb nu weer zicht op wat ik allemaal nog niet gelezen heb.

En dat is VEEL! Vervolgens heb ik vorige week heel veel oud papier de deur uit gedaan. Dat staat nu in grote dozen te wachten tot het komende vrijdag allemaal weg kan met het oud papier.

Heel veel oude papieren die toch nergens meer toe dienden, zijn opgeruimd. Verder heb ikvandaag  heel veel troep die ik al jaren in mijn rommelhok bewaarde, weg gedaan. Bij het grof vuil gezet, op de ruilplek hier in huis of simpelweg in de afvalcontainer gegooid. Want inmiddels heb ik in mijn halletje bij mijn voordeur ook weer zoveel ruimte geschapen dat ik mijn kapstok daar neer kan zetten.

En mijn kapstok niet meer half de deur van de wc blokkeert.. De mensen die hier waren voor de samenkomst kunnen zich vast nog wel wat details herinneren.. Ik krijg veel hulp van een bewoonster hier uit huis en dan lukt het me om het te doen. Er was alleen een klein probleempje: En toen ik eenmaal ging zitten, kwam de man met de hamer. Ik was helemaal duizelig van vermoeidheid, en kon van vermoeidheid mijn eten niet naar binnen krijgen.

Toen heb ik de yoga workshop waar ik vanavond heen zou gaan van En mijn computer was weer eens kapot.. Ik kon mijn e-mails nog wel lezen en beantwoorden via de server van mijn provider, maar het was wel lastig en onhandig.

Vanmiddag werden we plotseling gebeld: Want hij zou pas donderdagavond a. Dus we zijn 'm weer op gaan halen.. Maar volgens mij klopt het nu nog steeds niet helemaal. Ik kan wel via Outlook mijn e-mails binnen halen, maar daar niet via Outlook op antwoorden.

Ik moet dat nog even navragen hier in huis, hoe dat nu weer kan en wat ik daar aan kan doen.. Ja, Peter, dat bedoel ik nou. Over dat probleem met je computer kan ik ook nog wat mededelen. Vanmorgen kreeg ik de melding, dat er geen ongelezen berichten meer waren. Maar toen ik het forum verder afzocht, zag ik allemaal nieuwe berichten van jou, die dus niet aangegeven werden. En ja, die man met de hamer Maar ik denk, dat je wel veel voldoening van je werk hebt.

Je kunt er weer maaaaanden tegenaan. En we zijn nog lang niet klaar.. Toen die vriendin die mij helpt mijn rommelhok zag, ging ze pesterig een liedje zingen: Ik moest lachen, en we zijn zo hard zingend het trappenhuis door gelopen.

Diverse mensen keken ons heel verbaasd na.. Balen van de hoofdpijn! Zouden meer mensen moeten doen! Ik krijg juist altijd een onwijze leeshonger van stapels boeken, heb jij dat niet? Maar het klinkt misschien vreemd, maar ik heb veel te weinig tijd om die stapels allemaal te lezen.. En het is ook wel confronterend om te zien hoeveel gelezen boeken er nu in mijn meterkast staan opgestapeld, om ruimte te maken voor de nog te lezen boeken Is het boekenfestijn niet binnenkort in de buurt  ; Peter, dat klinkt helemaal niet vreemd hoor.

Jij hebt ook veel boeken waar je niet zomaar even doorheen leest, maar waar juist echte inhoud in staat. Ik ben sinds kort lid van de bieb, maar heb nog geen tijd gehad om daar naar toe te gaan Haha, ja en bij Peter krijg je geen boete als je het vergeet na drie weken niet in te leveren. Oke, misschien dat je dan wel één of ander ander geintje te wachten staat, maar ach Trouwens, ik ben hier nu boeken gaan kopen.

Stom, omdat ik ze eigenlijk niet mee kan nemen door het gewicht! Is er geen ruilshop? Peter, is mijn pasje ook bij jou geldig? Ja hoor, je pasje is bij mij geldig! Dus je kunt daar ruimschoots misbruik van maken! Ik ben benieuwd of het wat wordt.. En als je dat niet doet horen we je wel uit  ; Citaat van: Pinky op November 22, , Ik heb afgelopen nacht maar drie uur geslapen.. En de oorzaak is onduidelijk, althans, er is niets aanwijsbaars Morgen zou een blinde vriendin van mij komen, uit een ander deel van het land.

Maar ik weet niet hoe de komende nacht gaat verlopen. Dus ik heb haar maar afgebeld.. Die herkansing komt wel in januari, hebben we afgesproken. Eerst is er iets heel anders aan de hand Een gehandicapte vriendin van mij bleek aan het eind van de zomer blaaskanker te hebben. Ze is daaraan geopereerd, maar de operatie hielp niet voldoende. Hoewel ze behoorlijk wat inwendig hadden weggehaald. Dus toen moest ze chemo krijgen. Van die chemo werd ze heel erg ziek. Dus die liep ook vertraging op.

Toen kreeg ze vorige week een onderhuids apparaat ingeplant om de vloeistoffen van de chemo makkelijker te kunnen verwerken. Dat apparaat ging ontsteken. En ze kreeg afgelopen donderdag plotseling een soort epileptische aanval, waar ze twee dagen van in een soort coma heeft gelegen. Vandaag kwam ze bij, en besloot ze verdere behandelingen te stoppen. Dat hoorde ik vanavond rond kwart voor 7. Ik ben toen naar haar toe gegaan. Ze bleek al niet meer thuis te liggen maar naar het Radboud te zijn vervoerd.

Ik was heel gespannen: Wat verwachten ze van mij? Daar bleek ze door iemand van de pastorale dienst van het ziekenhuis bediend te worden: De verwachting is dat ze binnen een paar dagen tot twee weken zal overlijden. Haar ouders en haar broer waren er, en ik was er. Het was een  vreselijk emotioneel geladen bijeenkomst.

Het was ook bizar om zo afscheid van iemand te nemen die 37 jaar oud is.. Met voor een deel dezelfde ziektegeschiedenis als ik. Ik zat sowieso regelmatig wat te huilen, maar in feite was het vreselijk confronterend met mijn eigen ziektegeschiedenis, het overlijden van mijn zusje en het recente overlijden van mijn vader. Ik heb met de ouders na afloop nog een uur doorgepraat over de overlijdensdienst.

Want die vriendin had mij gevragd of ik als ze zou overlijden de diemnst zou willen lijden. Daar heb ik toen ja op gezegd. En dat doe ik ook, voor haar en haar ouders. Maar het komt nu erg dichtbij, en ik vind het heel moelijk.. Ik was aan het eind van de middag al heel labiel, met heftige huilbuien. Toen ik het telefoontje kreeg, heb ik al vast maar een kalmeringstabletje ingenomen. Maar het verdriet en mijn eigen rouw brak er dwars doorheen. Eenmaal thuis heb ik heftig aan de telefoon zitten huilen van alle pijn en verdriet en gemis die nav vanavond in mij los was gekomen.

Inmiddels ben ik wel weer wat gekalmeerd. Maar ik neem zo om te slapen wel weer een kalmeringsmiddel Maandag stuur ik haar ouders en broer een e-mail met wat we vanavond hebben afgesproken over de grote lijnen van de inhoud van de viering na haar dood.. Kan ik morgen zelf ook weer wat tot mijzelf komen. Nou ja, dit staat dus als eerste te doen Peter, ik weet niet wat ik hierop zeggen moet.

Van mij een welgemeende hele dikke: Wat een verdrietige situatie. Ik hoop, dat je je sterk genoeg voelt, om als het zover is, die dienst te kunnen leiden. Wel een hele verantwoording voor jou, maar wel heel lief, dat de ouders die wens van je vriendin respecteren. Veel sterkte de komende tijd. Dank jullie voor jullie medeleven.. Ik ben vandaag wel wat gekalmeerd.

Maar nog steeds erg emotioneel en labiel.. Er zijn gisteravond bij mij zoveel knopjes ingedrukt: Dus ik neem zo weer iets kalmerends om te slapen. Peter vreselijk dat je al die rouwdienst moet opstellen terwijl je vriendin nog leeft Veel sterkte, je zult dit zeker heel goed doen Ik hoop ook, dat je het met haar nog kan overleggen. En dingen erin kan verweven, die zij graag zou willen. Ik vind paars ook een goeie kleur. Rood staat mij goed, maar paars ook.

Zullen we goed ons best doen. Wanneer gaan we met z'n allen naar het Museumplein? Of zullen we maar meteen naar 't Binnenhof gaan? Nou, een paars jaar? En demonstreren doe ik morgen niet. Ik moet gewoon werken. Behoren scholieren niet op school te zitten, trouwens? Ja, dat zal voor jou wel wennen zijn, als je weer naar school moet, na de stage.

Of hoef je dat niet meer? Ja, vier dagen in de week. Maar daar ga ik nog heeeeel lang niet over nadenken. School is chaos en dus stress, neej Ik schreef een paar dagen geleden over een vriendin van mij die met blaaskanker in het ziekenhuis lag, en terminaal was.

Vannacht is ze overleden Gisteravond heb ik haar ouders nog even gebeld. En haar moeder kort aan de telefoon gehad.. Sterkte de komende tijd. En als je één van ons even nodig hebt Dat is lief, Pinky.. Ik slaap waarschijnlijk ook slecht omdat de emoties van verdriet enzo mij hoog zitten Dat zal wel eens heel goed kunnen. Ik merk dat soort dingen ook lichamelijk, dus klinkt logisch!

En zeker nu het net is gebeurd gaan er waarschijnlijk allemaal gedachtes door je hoofd heen. Lijkt mij in elk geval een behoorlijk onwerkelijk gevoel, ook al zat het er aan te komen. Heb je nog met haar kunnen praten? Over wat ze wilde bij de dienst? Heb je afscheid kunnen nemen?

Heel veel sterkte Peter, ook nog met de dienst en alle andere dingen die erbij komen kijken: En natuurlijk heeft Pinky gelijk dat je hier altijd terecht kunt om je hart te luchten, maar dit wist je vast al lang. Tuurlijk, wij zijn geduldig, en geen enkel onderwerp is teveel. Vooral als iemand van ons forum ermee zit. Spui je hart maar. Dat is lief van jullie.. Ik ben behoorlijk labiel. En heb gisteren en vanmiddag extra  kalmerende middelen ingenomen, zodat mijn emoties niet nog erger met mij op de loop gingen Ik hoop, dat het je hier tenminste voor eventjes wat opvrolijkt, of dingen tijdelijk doet vergeten.

Dat heb ik althans via de mail begrepen. De kaart heb ik nog niet gehad. Maar ja, weekend he? Ga je de dienst toch niet leiden dan?

Hoe dan ook, veel sterkte! Dank jullie voor de steun.. Nee, ik ga de dienst inderdaad niet leiden. Veel te veel stress. Dat zou weer een paniekaanval triggeren, en dat wil niemand. Dus dat heb ik begin vorige week al met haar ouders besproken. Die zijn gezien de omstandigheden ook oke, en die hebben inmiddels een andere voorganger gevonden. Ik ben vandaag aan het eind van de middag bij een soort wake geweest.

We mochten de kist beschilderen.. Dat was een mooi ritueel, en de kist werd er heel mooi van. Haar ouders waren er ook, daar ook nog even mee gepraat. En met wat ander mensen die daar waren die ik ook kende.

Ze wordt gecremeerd, dus het is wel een gek gevoel dat noch haar lichaam, noch de kist er morgenmiddag na afloop nog is Gelukkig blijft haar ziel altijd in de buurt Sterkte, Peter, ook in de komende dagen nog! Hoe is het gegaan? Kon je het aan allemaal? De dienst was mooi.. Ik vertel er later wel meer over. Daarna was ik even thuis om wat boterhammetjes te eten, toen ging ik naar een vesperdienst van een theologengroep. En daarna had ik yoga.

Dus ik ben net thuis. Maar ik ben wel heel blij dat ik met de yoga wat stress van vandaag en de  afgelopen tijd heb kwijtgekund. En dat de emotionele zwaarte van de afgelopen maanden nu ook weg kan trekken.. Maar ja, ik mis haar wel erg Ik ben blij dat het een mooie dienst was en dat je wat stress kwijt kon in de yoga!

Hé Peter, ik zie net ergens, dat je een Noord-Hollander bent uit Dirkshorn. Dus geen zachte G? Nee, helemaal geen zachte G. En ik krijg nu ook een air, in plaats van een errrr. Hmm, ga na mijn jaar USA denk ik bij Peter op spraakles. Nou, Dirkshorn ligt volgens mij in westfriesland, en weet je hoe ze daar kunnen knauwen?

En ga je daar iedere zondag heen? Het HyperText Transfer Protocol wordt door iedereen gebruikt die een website bezoekt: Cookies kunnen nooit gebruikt worden om privégegevens van je computer uit te lezen of wachtwoorden te onderscheppen.

Ook kunnen ze een computer niet infecteren met een virus of trojan. Ze zijn dus volkomen veilig en worden al sinds de jaren 90 zonder incident gebruikt op bijna ALLE websites in de wereld. Uitleg over onze cookies. Dit is een hash van je huidige session id. Deze wordt gebruikt om te voorkomen dat anderen zich door middel van browsermanipulatie kunnen voordoen als jou.

In dit cookie staat je userid opgeslagen. Deze werkt alleen in combinatie met het sessid cookie dat hierboven al vermeld staat. Hier wordt de schermbreedte van je device opgeslagen. Op basis hiervan kunnen bepaalde elementen wel of niet worden ingeladen of van een passende weergave worden voorzien.

Dit cookie wordt door cloudserverdienst Cloudflare gebruikt om de juiste bezoekers naar onze server door te sturen. Zonder dit id zou je geen pagina te zien krijgen.

Neuken in de huiskamer gratis sex apeldoorn


Sinds de expliciete not suitable for work-plaatjes zijn verdwenen van hun Facebookpagina, is de onlineaanhang fors gegroeid. Ik ben zelfs een keer geweerd omdat mensen een foto hadden gepost terwijl ze een werk van mij aan het ophangen waren.

Dat is ook hypocriet: Ik zorg er nu voor dat ik geen tepels meer post of ze bedek. Ik snap nog altijd niet dat mensen daar zo'n spel van maken. Hij wijst naar het zwembad in zijn riante tuin, een elegante poel in het groen, omzoomd door riet. Van op hun terras kunnen de buren de fotograaf naakt in het water zien springen. Daar wordt over gesproken, zegt hij. Je gaat toch ook niet met je zwembroek aan in bad zitten. Als je nog niet meer naakt in je eigen zwembad mag liggen. En dan zeggen ze dat ik zot ben.

Instagram noemt hij zijn snelst groeiende promotieplatform. Ik zie een constante stroom van vrouwen die hun siliconenborsten en hun kont komen tonen.

Om ter grootst, om ter smalst. Shirt omhoog, buik bloot. En ze schreeuwen allemaal: Het is gewoon obsessief. Het is gewoon mooi. Ze zijn gedreven door schoonheid, zeggen ze. Het ambacht, de kunde, het vak: Lagrange werkt bij voorkeur analoog. Veel beeld wordt vandaag geprint met inkjet, dat kan iedereen. Het mooiere werk gebeurt met silvergelatine of platinumprints, daar bestaan nog maar een paar exemplaren van. De keuze voor tijdloos werk, bijzondere prints en verstilde esthetiek heeft de prijs van een Lagrange opgedreven: Werk van De Mulder kost 9.

Dat heeft ook te maken met de hoge kostprijs van het printwerk en de investering in buitenlandse producties, zegt Lagrange. Maar de keuze voor gelimiteerde oplages en uitzonderlijke prints is bewust.

Daarmee kun je het verschil vandaag nog maken. Ik streef naar tijdloos, klassiek werk. En het zal misschien verbazen, maar beide fotografen beweren dat ze Photoshop zo subtiel mogelijk hanteren. Daarom is zij ook zo belangrijk. En soms wordt er nog rechtstreeks vanaf negatief geprint. Het is een van de grote misvattingen over het vak, zegt De Mulder.

Photoshop dient alleen om een beeld te doen leven, om van een grijze massa een beeld met pit te maken. Photoshop is de moderne donkere kamer. Ik zeg niet dat het allemaal realiteit is, maar daar is toch niks mis mee?

Wij scheppen een droomwereld. Als dat niet meer kan, dan moet je tegen de kindjes zeggen dat Sinterklaas niet bestaat. Normen voorgeschreven door de pornowereld. Waanzinnig vond ik dat, zo getormenteerd. Doe mij maar imperfectie. Dat vind ik veel interessanter. Een van de meest voorkomende manipulaties is bij mij het weer natuurlijk maken van siliconenborsten. Daar zijn we echt expert in geworden.

Een borst moet hangen. Maar ze hangen niet meer. Lagrange weert valse borsten tout court, zegt hij. Het is zelden goed gedaan, de verhoudingen zitten scheef. Ik wil een natuurlijke ronding, een vrouwelijke vorm. Toch zul je ook bij hem geen te volle vrouwen of rimpelende billen vinden.

Sommige vrouwen zijn op hun top op 20, andere zijn op 60 nog betoverend. Op schoonheid staat dus geen leeftijd, zeggen ze, maar bloot heeft wel een vervaldatum. Als een raket maakte ze carrière. Op haar 29ste was het op.

Amber Cossemont over jong zijn en het niet meer kunnen opbrengen: Opent een winkel in Berlijn. Elke coole move die Amber Cossemont 32 op Facebook registreerde, leverde haar een hoop likes en aardige commentaren op. Hippe feestjes in Parijs en rondhangen in Antwerpen en Brussel. De kick van de likes, dat hoorde er bij. Maar in mijn huis stonden enkel kale meubels en lege fotokaders. Ik leefde uit een koffer. Nadat omroepster Eva Daeleman bekendmaakte dat zij voor onbepaalde tijd rust neemt, volgden reacties van onbegrip.

Zo jong, en zo'n leuke job: Nooit zou ik het halen zonder diploma, kreeg ik overal te horen. Er bestaat geen betere motivatie om het tegendeel te willen bewijzen. Ze werkte zich op tot een belangrijke commerciële functie voor een Duits modemerk. Dus je wilt meer, meer, meer. Je gaat mee met de stroom tot je jezelf erin verliest. Je bent alleen nog maar bezig met te beantwoorden aan de verwachtingen die de maatschappij zogezegd van jou heeft. Je gaat daar zover in mee dat je jezelf verloochent.

Ik leefde om te werken en al de rest schoot er bij in. Het klinkt zelfs hip. Vroeger moesten veel meer mensen veel harder fysiek werk leveren. Ik kan alleen maar concluderen dat de druk van imago en om te presteren nu veel hoger ligt. We willen te veel, we leven te snel. Het is nu bijna drie jaar geleden, de dag dat ze niet uit bed kon. Maar de dokter is tot bij mij moeten komen. Een week lang heb ik enkel gehuild, zelfs een douche nemen kostte enorm veel moeite.

Een burn-out is een alarmkreet, van je lichaam én je geest. Ze heeft geen Facebook meer en springt zuinig om met de niet aflatende nieuwsstroom. Ook Daeleman begon op haar 19de hard te werken, ook zij getuigde eerder over het tweesnijdend zwaard van de sociale media: Amber is ervan overtuigd dat de terreur van blieps en bites jongeren vandaag tot het uiterste drijft. Via sociale media oogst je dat applaus meteen en heel zichtbaar.

Dat begint te wringen als je beseft dat die grotere auto jou helemaal niet gelukkiger maakt. De persoonlijkheid die je online opbouwt, staat op den duur je echte ik in de weg. Cossemont behoedt zich nu voor te veel prikkels via beeldbuis en gsm-scherm. Ik heb sociale media niet meer nodig. Als ik iemand leer kennen hoeft die persoon zich geen beeld van mij te vormen op basis van wat ik allemaal in het verleden heb gedaan.

Van Facebook verdwijnen betekent voor een heel groot stuk ego loslaten. De weinige mensen die nog resten van mijn vroegere vriendenkring, vragen mij vaak: Drie jaar heeft het geduurd om volledig uit het dal te klimmen. Psychiaters en psychologen zei ze snel vaarwel. Ik geloof best dat het andere mensen kan helpen, maar het was iets waar ik zeker niet aan wilde beginnen. Een pilletje om je zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen, daar bedank ik voor. Ze ging yoga doen en als vrijwilliger op een boerderij werken.

Yoga werd mijn therapie, ik sta elke dag op de mat. Gewoon rustig beginnen te ademen, en alles komt goed.

Binnenkort begint ze halftijds in een bakkerij met restaurant. Even is ze terug in de modewereld gestapt, maar het lukte niet meer. Het lukt mij niet meer, mensen subtiel sturen naar de wensen van het hoger kader.

En ik ben van plan om mij zelf nog meer met bakken bezig te houden: Sommige mensen zetten het even op de kast, een aantal houdt het misschien iets langer bij. Je hebt alleen maar dit leven om er gelukkig in te worden. Vroeger had ik het te druk om koffie te gaan drinken, nu heb ik het druk met koffie drinken. Ik heb nog nooit zo weinig gehad en ik ben nog nooit zo rijk geweest. Minnie Goetze is vijftien en ze doet het met de vijfendertigjarige vriend van haar moeder.

Dat leeftijdsverschil is niet eens het grootste taboe dat deze film aankaart. In de eerste scène zit alles. De confrontatie met een joggende vrouw, zichtbaar zonder bh, brengt haar een seconde van de wijs: Met de topless zonnende studentes die een joint delen met hun aanbidders - we zijn in San Francisco, het is - wisselt ze een blik van verstandhouding. Millie is nu lid van de club.

En ze vindt het heerlijk. Vijftien en een broek vol goesting: Het resultaat is een even ongemakkelijk als plezierig portret van tienerseks. Lolita, het meisje van twaalf uit de gelijknamige klassieker van Vladimir Nabokov uit , verandert pas in een verleidelijk kindvrouwtje door de blik van haar veel oudere aanbidder Humbert Humbert. Niet de auteur, noch haar volwassen tegenspelers vervormen onze blik op Minnie. Ze spreekt voor zichzelf. We luisteren mee terwijl ze haar dagboek inspreekt, cassettebandjes vol gedetailleerde verslagen van haar extreme emoties en ervaringen.

Het meisje dat haar naakte lichaam in de spiegel bekijkt, is onzeker maar kent geen schaamte. Dat de hand van Monroe, het vriendje van haar moeder, al dan niet per ongeluk op haar borst belandt bij het tv kijken, vindt ze niet vervelend maar opwindend.

Als ze later in een bar samen dronken worden - o tempora, o mores - is het Minnie die suggestief haar vinger in zijn mond stopt. Niet veel later liggen ze naakt op bed. Met bebloede vingertop tekent Minnie een kruisje op zijn dij: De lust en de pijn die daar mee gepaard gaan, willen we vooral heel hard controleren. Zelf spreekt ze over "een eerlijke film, die niet oordeelt.

De cinema heeft het altijd over jongens. Als meisjes in beeld komen, bijvoorbeeld in komedies, is dat als object. Ze worden geacht om niet geïnteresseerd te zijn in seks. Meisjes zien we als slachtoffers. Ze moeten overgehaald worden door jongens die hen dingen laten doen die ze eigenlijk niet willen. Deze film haalt die verwachtingen overhoop: Terwijl heel veel jongens, van wie het tegenovergestelde wordt verondersteld, er op die leeftijd helemaal niet klaar voor zijn.

Die misvatting kaart Heller aan met een scène waarin Minnie, ondertussen ervaren, naar bed gaat met een klasgenoot. Zijn zenuwachtige bewegingen storen, ze beveelt hem het rustiger aan te doen en gaat bovenop hem zitten om zelf tot een orgasme te komen. Het is een scène die voor veel vrouwen herkenbaar is, zegt Heller. We vergeten wel eens, zegt psychologe Lies Verhetsel van Sensoa, "dat tieners het ontdekken van seksuele ervaringen heel spannend en plezant vinden.

Gaat hij mij wel mooi vinden, naakt? Ben ik echt verliefd? Hoe vind ik iemand die mij past? Rond de leeftijd van twaalf geven de meeste jongeren hun eerste kus, over de vele tussenstapjes naar seks doen ze gemiddeld zo'n vier jaar. Van de en jarigen heeft iets meer dan de helft seks gehad, het leeuwendeel in een vaste relatie.

Een minderheid loopt zeer negatieve ervaringen op. Er is bovendien een aanzienlijk deel dat bewust wacht met seks, met name religieuze jongeren, ondertussen een aanzienlijk deel van de Vlaamse bevolking.

Tieners die twijfelen geven we richtlijnen mee: Af en toe sijpelt de realiteit binnen. In een ruzie noemt Minnie hem een vieze oude vent, Monroe roept een paar keer uit dat ze er echt mee moeten kappen. Uiteindelijk is het Minnie die de relatie verbreekt, zich verzoent met haar moeder en succes boekt als auteur van comics. Monroe blijft alleen achter, met zijn sullige snor, zijn eeuwige blik bier en een slap handeltje in vitaminesupplementen. Tegelijk blijven oudere partners, vooral voor meisjes, aantrekkelijk.

Ze maken kennis met een spannende wereld, zeker omdat meisjes op die leeftijd zich inderdaad volwassener kunnen voelen en gedragen dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Het meisje dat met de auto door haar vriendje wordt opgewacht, is meteen de ster op school. Wat aantrekkelijk is, kan ook gevaarlijk zijn, zegt Verhetsel. De wet is duidelijk: Toch worden in voorlichtingssessies veel vragen gesteld over relaties met oudere jongens, al is het leeftijdsverschil meestal niet zo groot.

Hoe zit het dan met onze Vlaamse jongens en meisjes? Ondanks de pil, seksuele opvoeding die verder gaat dan het benoemen van geslachtsorganen, en de alomtegenwoordigheid van online porno, worden meisjes nog steeds geacht om zich terughoudend op te stellen. Tegelijkertijd worden ze gebombardeerd met beelden van wulpse vrouwen. De dubbele seksuele moraal is nog springlevend, bevestigt seksuologe Ans Oomen.

Daar worstelen meisjes mee: De film speelt zich af in de gloedvol in beeld gebrachte late jaren 70 Polaroids! Volwassenen gedragen zich als grote kinderen, kinderen groeien op in een sfeertje van vrijheid-blijheid. En ook al kennen we ondertussen nieuwe rolmodellen als de actrices in Sex and The City of, recenter, Girls, de vraag dringt zich op of een gelijkaardige film ook in een hedendaags decor zou overleven.

Heeft de regisseur in de onschuldige jaren 70 een alibi gevonden? Maar het gebeurt nog steeds, elke dag. Tieners zijn niet gechoqueerd door de film, hoor.

Omdat het er zo ook echt aan toe gaat. Hij herkende zijn eigen partner niet meer. Maar op geheugentesten scoorde Niek juist goed. Maar de neuroloog vroeg alleen of Niek wist welke dag het was. De datum had hij snel van de krant gespiekt. Dementie roept beelden op van in zichzelf mompelende ouderen, zich niet bewust van tijd en ruimte.

Deze man die kaarsrecht in zijn stoel zit, de rimpelloze handen stevig over de knop van een wandelstok geklemd, kijkt helder uit zijn felblauwe ogen en komt gevat uit de hoek. Dat verbaast me niks. Het is ook moeilijk. Hij richt zich tot zijn vrouw Elena 63 , die een schoteltje broodpudding serveert, een zoetigheid die ze samen hebben klaargemaakt. Daar kon ik helemaal niks meer aan doen. Niek Bins 80 lijdt aan dementie, een hersenziekte die vooral ouderen treft.

Op vakantie in Normandië, alweer twintig jaar geleden, begon hij zich vreemd te gedragen. Niek was accountant en vermogensbeheerder. Hij werkte met grote sommen geld en bestuurde een eigen bedrijfje. De incidenten stapelden zich op, vooral thuis. Hij was de baas.

Elena maakte zich zorgen en overtuigde hem samen naar de dokter te gaan. Die stuurde hen weer wandelen. Laat die man toch met rust. Je hebt veel te hoge verwachtingen. In Vlaanderen leven vandaag De ziekte is ongeneeslijk, er bestaat enkel afremmende medicatie. Die is enkel beschikbaar voor de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende variant, en heeft alleen zin bij vroege detectie. Toenemende bezorgdheid - tegen kan het aantal dementiepatiënten oplopen tot tweehonderdduizend - heeft tot meer aandacht voor screening geleid.

Elena reageerde erg opgelucht toen een arts na jaren zoeken zou er dan toch iets anders schelen? Maar de eerste onderzoeken wezen opnieuw uit dat er niets aan de hand was. Hij praat beschaafd, is goed met mensen - logisch, dat was jarenlang zijn vak. Zo kon hij iedereen misleiden. Dementie wordt opgespoord met een combinatie van vragenlijsten, scans, soms een ruggeprik. De accuraatheid van de testen, schatten experts, is zo'n 70 procent. Nederlandse cijfers tonen aan dat het gemiddeld 14 maanden duurt eer een diagnose wordt gesteld.

Schrijf eens een zin? Trek zeven af van honderd? Maar de neuroloog vroeg alleen: Hetzelfde onderzoek werd later herhaald. Soms vroeg hij aan mij of ik wist waar zijn vrouw was. Maar de vragen van de test had hij op een of andere manier wel onthouden. Hij spande zich dan tot het uiterste in om een korte topprestatie te leveren. Geliefden van dementerenden bij wie de diagnose een lang en vermoeiend traject werd, hebben kritiek op de vragenlijst.

De moeder van Chantal Van Audenhove, hoogleraar en klinisch psychologe, scoorde zeer goed op kennisvragen. Ook in de familie was er lang ongeloof. Op dat moment was haar moeder al moeilijk aanspreekbaar, zegt Van Audenhove. Zij is actief in de Alzheimerliga en gelooft sterk dat nog onvoldoende geluisterd wordt naar de omgeving van de oudere.

Experts waarschuwen dat de MMSE-test zowel vals positief als vals negatief kan zijn. Zo hebben minder geletterde mensen net meer moeite met schrijven en rekenen, terwijl zij geestelijk nog helder zijn. Bovendien is het mogelijk dat de oudere met een depressie kampt.

De symptomen kunnen lijken op depressie, de behandeling is totaal verschillend. Ze krijgen even vroeg dementie maar ze kunnen het veel langer verbergen. Bij mensen die op hun cognitieve reserves zitten, is de impact daarvan nog groter.

Een late diagnose kan grote gevolgen hebben: Voor Niek en Elena betekende de late opsporing grote financiële verliezen, door documenten die hij zelf ondertekende. In het noorden van Gent, waar haven en stad elkaar raken, ligt een klein, fijn schiereilandje: Ooit de thuishaven van schippers, dokwerkers en zeemannen. Vandaag een oase van rust, roest, rommel en groen in een buurt die langzaam maar zeker wordt opgewaardeerd.

Portret van een wijk in elf verhalen. Hij zegt dat hij verliefd werd op dit stukje stad. Toch verwijten velen hem dat hij handelt uit eigenbelang. Projectontwikkelaar Dirk Valvekens Het sierlijke diertje trekt vliegensvlug v'tjes in de lucht. En dat is een beetje dankzij Dirk Valvekens.

Tien zwaluwkoppeltjes wonen er in het appartementsblok dat hij hier heeft neergezet, op het stukje Gent waar vroeger de havenindustrie op volle toeren draaide.

Elke woning, opgetrokken uit stoer hout en metaal, heeft in de nok een ingebouwd gierzwaluwnest. Een ideetje van Valvekens, na enig tegenstribbelen uitgevoerd door de aannemer. Valvekens, bioloog, vogelliefhebber, projectontwikkelaar: Vandaag geeft het stadsbestuur subsidies voor het zetten van vogelkasten, zegt hij. Dat vindt hij de perfecte illustratie van zijn frustraties over het Gentse bestuur, en met de politiek tout court. We zitten in het salon van zijn eigen woning, zijn eerste project dus.

Een hip appartement, voorzien van een ligstoel van Eames, met Marokkaanse tegeltjes in de open keuken, taupe aan de muren en een vloer in donker gegoten beton.

Bij de Wielewaeljongeren in Lier, de natuurvereniging waar hij als kind vogels leerde spotten, introduceerde hij de vetbollenverkoop om ambitieuzere milieuprojecten te financieren. Als student stichtte hij zijn eigen vennootschap. In de biologie werd hij aangezogen door de toen snel ontwikkelende biotech. Aan de Gentse universiteit werd gepionierd met genetische manipulatie, hij behaalde er een doctoraat maar zei de academische wereld snel vaarwel. Te traag, te relatief, te hiërarchisch.

Het leven gaat er om dat je het doorbrengt op een manier die jij zelf aangenaam vindt. Ik geniet er van om een gebouw neer te zetten. Je kunt je niet voorstellen wat voor sores daar allemaal bij komen kijken. Soms zit je zeven jaar later met zes betrokken partijen en evenveel advocaten aan tafel om te discussiëren over zaken die zijn misgelopen.

Maar uiteindelijk is het resultaat een mooi gebouw, waarin mensen wonen, werken en leven. Je kunt maar kleine steentjes bijdragen.

Hij zegt dat hij het er niet om doet maar hij roept weerstand op. Zijn jarenlange procedureslag tegen de stad, die asfalt wilde leggen op de kinderkopjes rond de oude panden waar zijn moderne lofts in zijn ondergebracht, staat in Gent bekend als de kassei-oorlog. Valvekens en een medestander kregen hun zin, er liggen nog steeds kasseien.

De stad wil sociale woningen bouwen vlak bij zijn projecten, Valvekens en een buurvrouw trokken naar de rechtbank. Ook concurrenten die zich niet aan hun plannen houden, kunnen een dagvaarding verwachten. Je zou het de methode van de procedurepleiter kunnen noemen, de man die in de kleinste lettertjes achterpoortjes zoekt en vindt om zijn goesting te krijgen.

In zijn antwoord weerklinkt de steeds terugkerende verzuchting van ondernemers als Bart Verhaeghe, die, net als Valvekens, jarenlang doorgesproken projecten gedwarsboomd zagen door een nieuw bestuur, een nukkige schepen of een buurman met nimby-kuren.

We leven in een rechtsstaat, zegt hij. Die kasseien waren afgesproken. Dus mogen die kasseien blijven liggen. Zijn tegenstanders verwijten hem dat hij handelt uit eigenbelang. In de vzw die Valvekens mee oprichtte en die in de buurt architectuurwandelingen organiseert, onder andere langs de door hem opgeknapte panden, zien zij een slinks pr-middel om de waarde van zijn projecten te garanderen. Ik ben verliefd geworden op deze buurt.

Als ik ze niet had opgekocht, zouden die mooie panden allemaal afgebroken zijn. De plannen lagen klaar, één oude loods lag al plat. Ik probeer de destructie te voorkomen van het grootste beschermde industriële erfgoed van Gent. Films als 9 ½ Weeks, met glamoureuze hoofdrolspelers die spannende levens leiden op opwindende plekken en in lofts woonden. Om zijn eigen loft te kunnen realiseren, moest Valvekens een volledig lot opkopen, de voormalige opslaghallen en ateliers van stukwerkers en de bijhorende conciërgewoning.

Zo werd de beursstudent projectontwikkelaar. Het was de enige manier om in de loft te kunnen wonen waar ik zelf van droomde. Hij vertelt het nonchalant - het is ook al meer dan twintig jaar geleden - maar hij nam toch een enorm risico?

Maar als een groot risico heb ik het nooit gezien. Als je vastgoed koopt, is niet de aankoopprijs doorslaggevend, maar het antwoord op de vraag: Dat had ik snel door. Hij verwijst vaak naar lichtende voorbeelden uit het buitenland. Zo groot is zijn vertrouwen in technologische innovatie, of zijn teleurstelling in de lokale politiek, dat hij bij de vorige verkiezingen met een eigen initiatief kwam, LijstLijst; een partij waarvan de kiezers online rechtstreeks voorstellen op de agenda van de gemeenteraad zouden kunnen brengen, zonder tussenkomst van politici.

LijstLijst haalde stemmen, meer dan de Belgische Unie maar veel minder dan de Piratenpartij. Zijn politieke project is dood maar niet begraven, zegt Valvekens. Hij onderbreekt zichzelf om naar het raam te wijzen, een groep bezoekers volgt de architectuurwandeling die zijn vzw heeft uitgestippeld.

En op straat zegt bijna iedereen goeiedag tegen mij. Hoeveel projectontwikkelaars kunnen zeggen dat ze in hun eigen project wonen? Alles heeft ze aan de zeelui te danken, zelfs haar naam. Lisbeth van café Viking 79 , het enige overlevende schipperscafé op De Muide: Dan zou ik zo opnieuw beginnen.

Veel is er niet veranderd sinds de feestelijke opening op 2 februari De kampioenenposter van AA Gent, ook die is nieuw. Eén keer heeft haar dochter geprobeerd om het interieur te veranderen, zegt Lisbeth 79 , de kranige, magere cafébazin, zonder franje, met goudgerande bril: Gehuild dat ik heb, gehuild!

De klanten waren ook niet tevreden, die wilden hun bruine café terug. En ik mijn herinneringen. Van Zweedse klanten kreeg ze reddingsboeien, Göteborg staat er op de feloranje zwemband. Boven de toog hangt een houten plakkaat met haar naam, in gotische letters gekerfd. Een verjaardagsgeschenk van de Deense zeemannen die haar Lisbeth noemen. De naam die ze bij haar geboorte kreeg, is Elisabeth Waldeck maar niemand noemt haar zo.

Elke twee weken meerden die Denen aan. De Denen leerden haar Tuborg drinken, de Deense Jupiler. Tuborg kan ze niet meer krijgen dus drinkt ze Carlsberg. Maar ge raakt het gewend. Ze zegt het nog een keer: Elisabeth werd op 2 september geboren als derde in een gezin van negen: Rosita, Monique en Lucrèce zijn dood, net zoals de drie vaders van haar vijf kinderen.

Haar eigen vader stierf vroeg, als vrijwilliger in de Spaanse burgeroorlog van de jaren dertig - Hemingway achterna. Ze ging snel werken, eerst als dienstmeisje en daarna in de vlasfabriek tot ze geveld werd door tbc.

Afhankelijk van de bron telde De Muide ooit vijftig, honderd of honderdvijftig cafés. Zeker is dat er stevig gefeest werd in jaren van de Europese wederopbouw na de oorlog.

In de bars aan het water, een afstand die je ook zwalpend kon afleggen tot de aan- en afmerende schepen, ging het er het hardst aan toe. Maar het zat direct vol. Alle cafés draaiden hier goed. Overal werd een goeie boterham verdiend en niemand was jaloers. Als er een Fins schip in aantocht was, rinkelde in het café de telefoon. En iedereen kwam naar hier. De Belgen niet, die hadden schrik van de zeebonken.

Achter haar brillenglazen gaan de ogen opnieuw blinken en haar mond wordt zacht als ze het woord uitspreekt. Denen, Noren, Zweden, Finnen. Zúlke beren, met armen als boomstammen, eeuwige dorst en een dikke beurs, net voor het aan land gaan volgestopt met drinkgeld. Als er hier zo'n groepje binnenkwam, probeerde ik snel in te schatten wie de hoogste rang had, wie de stuurman was. En wie binnen zit, drinkt bier. Drinken, drinken, drinken, drinken, omvallen en weer drinken.

En roken en een cent in de jukebox gooien. En weer drinken, drinken, drinken, en vechten, dat heb je met al dat drinken. Dus ik gooide mij ertussen en dan was het snel gedaan. Om dan weer te drinken, drinken, drinken, drinken, tot de kapitein boos het café binnenkwam omdat het schip op afvaren stond en zijn bemanning ladderzat bij Lisbeth aan de toog hing. Ze moet er nog zo om lachen. In Scandinavië was de drank peperduur, hier konden ze voor een appel en ei drinken.

Ze sméten met geld, ze raapten het kleingeld zelfs niet op. Sterke drank moest ge die mannen niet geven. Dan begonnen ze te flippen. Daar had ik ook geen vergunning voor. Als de zeemannen terug zouden komen, ik begon meteen opnieuw. De zeemannen komen niet meer. Al lang niet meer.

Toen de Scandinaviërs te duur werden, kwamen de Filippijnen. En dan was het gedaan. Elk jaar meren er nog veertigduizend zeelui in de haven aan. Maar de haven is ver en de schepen blijven niet lang meer. Maximaal vier uur, zegt Lisbeth. Er werd steeds meer gecontroleerd. En beetje bij beetje bleef het achteruitgaan. Tot het gedaan was. Ik heb nog vaste klanten. Maar de schone tijd is voor mij voorbij. Ge hebt het toch gezien, zegt ze, toen gij hier voor de deur stond dat die op slot was?

Dat moet ge nu eens proberen, uw hele boel is weg. Ik betrouw het niet meer. Ze zegt dat haar portemonnee onlangs nog van de toog is gegraaid door iemand die om een pen vroeg. Nu kunt ge bijna niemand meer vertrouwen. Veel van mijn klanten zijn er van tussen.

Hoeveel Belgische cafés zijn er nog? Een stuk of vijf, misschien. En als ge groenten wilt hebben, moet ge naar den Turk.

In september viert Lisbeth een dubbele jubilee: Twee keer al werd ze dit jaar opgenomen in het ziekenhuis met een longontsteking. Dat ze daardoor de Muidefeesten moest missen, ligt haar zwaarder op de maag dan haar broze welzijn.

Ik denk, zegt ze, dat het mijn dood zou betekenen als ik met het café zou stoppen. Ik ben geen mens om in de zetel te zitten. Als de gezondheid het toelaat, zegt ze. Ze steekt nog een sigaret op. Fatbardh Brucaj 23 is zot van voetbal.

Als Albanees zonder papieren moest hij jarenlang noodgedwongen langs de zijlijn toekijken. Nu is Fatbardh Belg, en scheidsrechter. Per speedboot ontvluchtten hij en zijn familie Albanië. Over zee naar Italië, per taxi naar Gent. Er waren geen politieke, medische of andere problemen. Het leven van de familie Brucaj was niet in gevaar. Zijn vader wilde gewoon weg uit Rec, dat dorp aan de grens met Kosovo waar niets te beleven viel en nog minder werk was.

Het is hier vree goe. Zestien jaar later is zijn jeugd in Albanië nog een flard van een herinnering. Alleen de taal wordt thuis nog gesproken, en dan nog. Met mijn zus spreek ik bijna alleen maar Nederlands. Je ziet dat, mensen nemen afstand. Dat hebben de Albanezen er zelf van gemaakt, dat is er niet zomaar gekomen. Maar ik ben zo niet. Ik ben een heel rustige jongen.

Ik ben van daar afkomstig, maar ik zou er niet kunnen leven. Twee vrienden van mij, Albanese jongens, zijn van de schoolbanken geplukt en teruggestuurd. Dat doet pijn, natuurlijk: In Albanië kun je niet zomaar met een meisje afspreken, iets drinken, op café gaan. In de hoofdstad misschien, maar in het dorp waar wij vandaan komen: Als haar broers het horen, is het trouwen of kop eraf - neen, bedankt.

Hij heeft het tegen zijn ouders gezegd bij de laatste reis naar Albanië: Maar ik blijf er niet meer slapen. Er is daar niets. Daar krijg ik het schijt van. De Muide is zijn thuis, zegt hij. Als je de brug oversteekt, dan kom je in de stad.

Dan ben je in Gent. Hier ken ik iedereen, hier ben ik thuis. Fatbardh is een stevige adolescent. Geen jongen meer, bijna een man. Hij vertelt kalm en in korte zinnen. Dus ik hoef gelukkig niet zover te reizen. Maar ik heb in die buurt nog wel vrienden wonen. Laatste nog geweest, bij Bergen. In de enige strandtent die er nog stond achter glas naar de zee gekeken.. En dat hebben wij hier nou iedere dag. Vooral als het stormt is de zee prachtig. Nee, de kinderen hebben wel lekkere dikke bovenbenen van het fietsen.

Je fanclub wil gevoed worden!!!!!!!!!!! Ik laat het nog wel even staan. Maar als hij het morgen nog niet heeft opgegeten doe ik het zelf hoor: Sismo op Januari 06, , Scrol eens naar boven Sorry, hij was inmiddels al een beetje groen.. Ik heb 'm maar aan de buurvrouw gegeven die toch snel vershuist , misschien kan zij er wat mee..

Zij is altijd in voor dingen die heeeeeeel erg ecologisch zijn.. Is ze na het eten van de taart verhuist naar een ecologische omgeving onder de grond? Als zij een zelf bedachte overtreding ontdekt, krijg je een pissig briefje in je postvakje. Zo heeft ze wel meer rare trekjes.. En toen de groep die het erf bij houdt een mechanische bladblazer kreeg, om de vele blaadjes die hier in de herfst plegen te vallen makkelijker te kunnen verwijderen, terroriseerde ze die groep zo erg dat ze tot op heden die bladblzer niet gebruiken..

Ik verbaas me er altijd over dat ze dan toch toegeven. Ik wil best een keer langskomen om blad te blazen. Alhoewel, als ze hem door haar niet meer gebruiken, dan moet ze wel heel eng zijn. En gelukkig dan maar, dat ze verhuizen gaat. Of verhuist ze binnenshuis???????? Nou, steeds meer bewoners zijn haar zat. Ze heeft hier waarschijnlijk geen vriend in meer over.

Het is wel sneu, maar ja, ze doet het zelf. En haar gedrag lijkt langzaam steeds verder te escaleren.. En ze heeft een psychiatrisch dossier, dus ja.. Misschien komt het op den duur neer op bemoeizorg, of dat ze toch gaat verhuizen Ik hoop het laatste, en ik ben niet de enige, vrees ik..

Mensen hebben hier vaak, veel te vaak, toegegeven aan haar irrationele en extreme eisen. Er zijn hier meer bewoners die hier al lang wonen, zo'n 20 jaar of meer. En een aantal van hen met flink veel informele invloed, natuurlijk Een restant uit de 'moet kunnen- cultuur' van de jaren '70 en ' De jongere generaties waar ik ook bij hoor denken daar duidelijk anders over.

Voor hen en voor mij is 'hoe de Refter vroeger was' ook geen argument, en ook niet de bril waar we het door bekijken. De Refter, de maatschappij  en de meeste bewoners nu enz. En wat misschien 20 jaar geleden in alternatieve en sterk links politieke kring wel kon, kan nu duidelijk niet meer. Wij constateren overlast, stalkgedrag, op zijn minst erg dwingend en opdringerig gedrag, terwijl de persoon zelf daar niet op aanspreekbaar is. En we vinden dat niet acceptabel.

Maar ja, maak dat maar eens duidelijk aan iemand met een flink psychiatrisch dossier.. Ja, dat hebben we. Maar wie begint het gevecht met zo iemand? Met een onzekere juridische uitkomst?

Terwijl je hier ook woont? De bewoners zitten in het bestuur van de stichting en huren van de stichting hun woning. Prima principe, maar in dit soort stuaties heeft het ook zo z'n nadelen, blijkt..

We hebben in de adgelopen 25 jaar al diverse keren met dit soort problemen gezeten, bij andere personen. En iedere keer is het weer een drama en het trekt een enorme emotionele wissel op de mensen die hier leven. Juist op degenen die zij al terroriseert En stel dat ze hier misschien toch nog ergens een paar even warhoofdige vriendjes heeft, die het dan voor haar op gaan nemen?

Maar dan moet er echt een groot, dik en serieus juridisch dossier liggen. En dan nog kan de kantonrechter dan besluiten dat de overlastgever zo zielig is dat deze er toch mag blijven wonen.. Maar je schreef toch dat ze ging verhuizen? Of was dat alleen maar een wens?

Misschien zat beter nog in een droom toen hij het schreef? Peter, gaat het wel goed met jou? Oh ja, even voor de duidelijkheid.. Mijn directe burvrouw gaat verhuizen. Ik krijg er een leuke en gezellige buurman voor terug, dus dat zit wel goed. De vrouw over wie ik hier boven schreef is gelukkig niet mijn directe buurvrouw. Ze woont gelukkig op een andere plek hier in dit complex, ze is meer in overdrachtelijke zin 'buurvrouw'..

Ja, ik snap het ook weer. De mist is opgetrokken. Toch jammer dat het een ander buurvrouw is die gaat verhuizen en niet zij Gisteren en vandaag heb ik een flinke astma -aanval gekregen.. Gisteren vooral heel moe, en vandaag heb ik het steeds benauwder gekregen.. Het doet zeer in mijn rechter bronchie wanneer ik hoest en dat gebeurt nogal vaak. Ik heb het nogal benauwd, in de hals en op de borst, en ben nogal kortademig.

Ik weet niet of ik ondanks dat ik in november een griepspuit heb gehaald, toch een lichte griep kan hebben. Dus ik heb zo voor het slapengaan ook maar een beetje paracetamol ingenomen.. Ik heb op zich voldoende astmamedicijnen in huis, en ik kan altijd de huisarts bellen. Maar laat ik nu eerst maar de nacht in gaan, en zien hoe dat loopt.

Hoe gaat het vandaag? Ik had gisteren wat buikgriep, lichtjes, ik ben om iets voor 8 gaan slapen en heb tot 12u vandaag geslapen, 16u!! Maar ik voel me nu wel terug goed: D Dus ik hoop dat de rust jou evenveel deugd heeft gedaan! Mijn lichaam werd er ook heel gespannen van.. En vandaag zelf beroerd gevoeld..

Nu gaat het even ietsje beter, dus ik neem de gelegenheid even te baat om hier wat te posten. Zometeen met veel medicijnen weer naar bed.. Ik heb vandaag alle dingen die ik vandaag, morgen en woensdag zou doen maar gelijk afgezegd, dan kan ik hopelijk wat uitzieken..

Vandaag gaat het ietsje beter, geen rillingen meer en minder benauwd, ook in de loop van de dag. Nog wel behoorlijk  slap, hoofdpijn, hoesten enz. En voor alle zekerheid vanochtend toch maar de huyiasrts gebeld voor een afspraak. Helaas kan ik daar komende vrijdag pas terecht.. Wordt het erger, dan ligt er in ieder geval al een afspraak met de huisarts..

Hier komt een medicinale: Hopelijk voel je je snel weer helemaal goed. Ik kan op elk moment naar de dokter, hoogstens 2u wachten. Ja, ik snap het ook jniet. Ze hebben hier in deze praktijk een heel suf systeem, volgens mij.. En dat ik niet gewoon kan aanschuiven vind ik erg belachelijk Ik neem aan dat wanneer je erg aandringt, je toch wel eerder terecht kan dan 3 dagen later?

Ja, er is wel een soort systeempje.. Maar daarvoor moet ik 's ochtends om Dan zijn er nog een paar 'noodplaatsen' voor die dag te vergeven. Of je daar ook eentje van krijgt, weet je dus niet.. Ik word pas wakker tegen 9. Eerder lukt gewoon niet, ook niet met een wekker of zo. Morgen moet je dus heen. Ik hoop voor je, dat het een beetje leuk weer is, en dat je niet natregent. En dat de dokter er iets aan kan doen.

Hoe was't bij dokter? En hoe voel jij je? Dat is beter dan al die pillen. Afgelopen vrijdagaochtend was ik zo bij de dokter klaar.. Het was een kort en plezierig gesprek,  ik kreeg een antibioticumkuur van een week voorgeschreven vanwege de aanhoudende bronchitis, en een prednisonkuurtje van een week voor de aanhoudende astmatische reactie. Ik was er blij mee, ik liep er al een week mee en het werd niet beter.. En ik was erg banauwd, veel hoesten, sliep slecht enzovoort. Gisteren was ik de hele dag opnieuw uitgeput, en heb ik de hele dag op de bank gelegen.

Van de medicijnen merkte ik nog niet zover.. Wel ben ik gisteravond naar de verjaardag van een oude vriend van mij geweest. Dat was heel leuk. En vandaag weer het groote deel van de tijd op de bank gelegen, net als gisteren veel slapend en dommelend. Gelukkig, dat mag ook wel, onderhand. De arts waar ik afgelopen vrijdag bij op consult was een huisarts in opleiding die in de praktijk van mijn huisarts stage loopt of zo vroeg mij of ik komende vrijdag bij haar terug wilde komen, om te zien hoe het gehaan was.

Dus dan ga ik morgen maar even een afspraak maken voor een afspraak komende vrijdag.. Trouwens, vanmiddag en vanavond ben ik nog even gaan kijken op de plek waar gisteren op het industrieterrein van Nijmegen aan de westkant van de stad, vlakbij de electriciteitscentrale een grote uitslaande brand was. Een echte grote fik.. De hal brandde gedeeltelijk nog steeds. En er is permanent bewaking bij.

Dat mag ook wel, want de hallen zijn gedeeeltelijk ingestort, gedeeltelijk zijn de stalen balken gesmolten, en staan ze nog steeds rechtop. En onder al dat puin van muren, daken en stalen balken brandr het dus nog steeds.

Zeker bij duisternis zag ik de plekken waar het nog doorbandt, duidelijk oplichten.. De wegen direct om het terrein zijn afgesloten voor alle verkeer, maar als je de situatie kent, zijn  er altijd wel manieren om er toch dichterbij te komen..

Veel meer dan normaal op een verlaten industrieterrein op zondagmiddag en zondagavond. Wat zouden die jonge gastjes 20 jaar, petje, auto'tje daar nou komen doen? Ramptoerist ;D Ben blij voor jou dat de medicatie werkt! Ja, daar ben ik ook blij om. En een duim voor die jonge vrouwelijke arts, als het goed werkt. En die brand, ja, iedereen is in wezen een beetje nieuwsgierig naar dat soort dingen.

Jonge gastjes in auto's? Wat dacht je van nieuwsgierige mannetjes met paarse Crocs op een scootmobiel! Er is in het centrum van Nijmegen afgelopen zondag ook nog een grote villa afgebrand, vlakbij het station. Je kunt zo van beneden door de kapotte ramen en muren naar boven kijken, naar de lucht. Er zit ook geen dak meer op. Alleen wat buitenmuren staan eigenlijk nog overeind.. Gelukkig stond de oude en verloederde villa al geruimte tijd leeg. Hij zou sowieso afgebroken worden, en op die plek zouden nieuwe appartementen gebouwd worden..

Ik ben daar afgelopen maandag ook maar even langs gereden, als ramptoerist.. Ik was lang niet de enige.. Een duidelijk geval van aangestoken voor de verzekerings-uitkering, denk je ook niet, ramptoerist?

Ben je elke fanclub een beetje aan het versieren Ereinion? Of is het gewoon een nieuwe manier om veel berichtjes te posten?

Nou, ze is nu wel een Authoritay! En die zullen wel bepaalde rechten hebben. D Doe gerust hoor, ik vind het echt leuk! Ik heb gisteren wat foto's gezocht voor een nieuwe achtergrond op mijn bureaublad en op msn en ik heb echt super toffe beelden gevonden. Van giraffen en van jaguars enzo, echt knap.

Eigenlijk, van welk dier je ook een foto neemt, die staan er altijd zo leuk op: So true, Dit waren mijn katten 2 jaar geleden, zijn ze niet keiliev?

Ereinion op Januari 30, , Zo heel toevallig zal die brand in die villa wel niet zijn, vermoed ik. Er is wat dat betreft nog een optie.. De villa stond niet op een gemeentelijke monumentenlijst, maar ja, dat zegt niets.

Er zal maar eens een ambtenaar of gemeenteraadslid iets vreemds in hun hoofd krijgen.. Een paar jaar geleden gebeurde dat met een meubelzaak, die al zo'n jaar op een terrein net buiten het centrum van de stad had gelegen.

Die meubelzaak wilde graag een heel nieuw begin maken op het eigen terrein.. Dat leek heel aardig te lukken, de plannen waren al lang en breed goedgekeurd.. Terwijl je 'm ook vanaf de weg niet kunt zien staan.. Erg leuk voor de bedrijfsgeigenaren, het is nog een familiebedrijf Ik dacht na de brand in de villa dat de eigenaren van de villa misschien wel blij waren dat dit nu niet meer kan gebeuren..

Ik zou gewoon op een bedrijventerrein buiten de stad zijn gaan zitten, en tegen de gemeente hebben gezegd: In eigen tijd en met eigen geld.. Rush, die eerste vind ik écht luk. Ik vind grijze poesjes altijd leuk. Een cyperse vind ik zo gewoontjes. Maar nu zijn ze al groot, denk ik? Peter, ja, op die manier het in brand steken ben je er wel in een keer van af. Maar het zet natuurlijk wel levensgrote vraagtekens bij de verzekeringsmaatschappijen. En of die dan uitkeren?

Wel hele lieve katjes trouwens. Jwel, ik heb sinds gisteren m'n eigen fanclub, maar ik ook moet liefde en vreugd verspreiden in andere fanclubs natuurlijk. Je wilt er gewoon stiekem twee, dus neem je die van Peter over. Je hebt toch niet mijn fanclub overgenomen? Of bedoel je mijn onschuldig zieltje? Ereinion op Januari 31, , Nu vind ik je niet lief meer! Dat heb je goed gezien, Sismo. Rsh' mag mijn fanclub niet gebruiken! Foto's van lieve katjes plaatsen mag wel, hoor En ik vind Sismo heel sociaal dat ze uiteindelijk boven de wc is gaan hangen, en niet mijn fanclub heeft gebruikt..

Er hoefde nu niet gedweild te worden Jullie hadden zeker niets anders te doen dan een ganse avond berichtjes posten? Of is er zoveel gepost bijna in elk topic 3 bladzijden of meer! Haha, ja en er gebeurt ook veel zeg, in die tijd dat ik werk of slaap. Chantage, bedreigingen, gefoceerde liefdesuitingen, braakneigingen En dat allemaal in Peters Fanclub. Waar een fanclub al niet goed voor is! Niet de hele avond, Zonnekind, we hebben ook nog Wie is de Mol gekeken.

Sismo op Februari 01, , Nee, ik lig dan wakker, weet dat ik beter die kruik kan gaan vullen met heet water, maar kan het niet opbrengen om het beetje warmte wat er wel is, te verlaten Als ik écht koude voeten heb, doe ik wel eens mijn sokken weer aan. En als dat niet helpt, 2 grote flessen van cola ofzo met gloeiend water uit de boiler wel stevig dicht draaien en aan iedere voet zo'n fles. Sokken, die moet ik eens proberen als ik mijn kruik vergeten ben en het niet lukt om mijn bed weer uit te gaan.

Mijn sokken kan ik zo vanuit bed pakken! Stom is dat, dan heb je het koud en weet je dat je het warmer kunt krijgen door heel even je bed uit te gaan, maar toch doe je het niet. Ik heb dat ook als het heel koud is en ik moet naar de wc. Dan ga ik niet, maar vervolgens erger ik me eraan dat ik wakker lig. En je moet het toch kwijt, want daar kan je dan weer niet van slapen. Het helpt mij vaak om rustig te letten op je ademhaling, en bij iedere inademing te tellen.

Op zich heb ik geen moeite met in slaap vallen, alleen als ik koude voeten heb. Helaas heb ik die nog al eens En 's nachts naar de wc.. En voel me steeds gespannener worden Sismo, weet je wat ook helpt? Je plooit het achterste van je deken onder je voeten.

Het deken warmt veel sneller op dan je hoeslaken rond je matras. Je krijgt meteen warm. Ik noem dat "mijn envelopje". Viper vond dit niet fijn dat ik dat deed want dan ging ik met al zijn deken lopen: Tja, dan is een goede oplossing twee dekbedden nemen, zodat iedereen zelf kan doen wat hij wil. Mijn manlief houdt ervan het achtereind los te laten, om z'n voeten af en toe buiten boord te steken. Ik vind dat niet fijn, want daar krijg ik dan weer kouwe voeten van.

Dus mijn kant zit vast. Maar soms trekt hij er zo aan, dat het bij mij ook los komt, en dan heb ik weer kouwe voeten. Snappen jullie het nog? Wat ik altijd doe is, mijn koude tenen in de holte van mijn knie stoppen even voor de duidleijkheid Dat helpt normaalgesproken wel, maar soms zijn ze zo in en in koud dat het niet meer helpt, dan heb ik alleen ook koude knieholten:: Misschien stomme vraag, maar heb je daar vooral in bed last van?

Misschien dat je je bed dan ergens anders in de kamer moet zetten. Ik weet niet of ik het moet geloven hoor, maar mijn opa had zijn grote lekkere hangstoel in de woonkamer staan en had altijd last van koude voeten. Toen is iemand de aardstralen gaan meten en bleek er precies voor de stoel een aardstraal te lopen. Dus hij heeft de stoel verplaats en had nergens last meer van. Dus misschien is dat wel het meest simpele trucje D Nee, in mijn geval is het niet alleen in bed dat koude voeten heb, maar het wel het enige moment dat ik er last van heb.

Zo lang ik gewoon op ben, stoort het me niet zo. Sismo op Februari 02, , Het ligt niet erg lekker nee, maar zodra ze warm zijn ga ik weer anders liggen. Vrouw, 36 jaar en last van koude voeten in bed zoekt mannetje met kachelbeentjes, die het altijd warm heeft in bed. Geen sex, geen gezeur, alleen kacheltje spelen.

Of vrouw zoekt kruik van ongeveer twee meter die tevens als kussen wil fungeren. Dat lijkt me nu de ideale relatie! Ik zou gewoon de advertenite voor de grap gaan plaatsen! Gewoon om te zien wat voor een reacties erop komen! In de agora, bij voorbeeld.. Dat is nog eens wat anders dan de vele variaties op 'boerenkool zoekt worst' Gisteravond nog iets sufs meegemaakt..

Zoals ikal  in een ander topic heb geschreven, gingen we met een paar mensen samen eten in een restaurantje in Kranenburg DLD. Dat is hier 6 km vandaan. Daar kreeg ik twee grote borden en een potje met de aardappeltjes, de groenten en het vlees. Voor mij was niet zo duidelijk hoe het nou werkte, dus ik liet het aardewerken potje op het bord staan waar het op stond, en begon te eten Dat doe ik in eetcafe's in Nijmegen wel vaker..

Ze schepte de spullen uit het potje op het bord, voor ik er erg in had.. Ik schaamde me echt Die wisten ook niet zo goed hoe met de situatie om te gaan. Dat kan ik me voorstellen. Ik zou ook uit het pannetje hebben gegeten, dat zie je de laatste tijd steeds meer. Vooral als ze die aardappels zo op je bord kwakt. Net of je dat zelf niet kan, of niet snapt wat ze bedoelt als ze duits praat.

Maar zie het grappig, en lach erom. Ik vind het vreemd, zelfs als het de bedoeling is dat je alles uit het potje haalt, dan hoeven ze dat nog niet te komen doen. Als jij het nu uit het potje wil eten, dan is dat toch jouw keuze? Ach, niet aantrekken, je zal vast niet de enige zijn die het zo doet.

MAar wel een stomme reactie van dat meisje, zo raak je klanten kwijt. JE hebt haar toch geen fooi gegeven hè! Ja ik vind het ook een stomme reactie. Als er iemand een kippenbil met mes en vork eet, ga ik toch ook niet zeggen dat het veel smakelijker is als je dat lekker met je handen vastneemt? Kip mág met je handen, maar hóeft niet. Peter, hoe is het nu met je? Ben je nog terug geweest naar de dokter?

Ach, hier in Amerika kom je ook dat sort dingen tegen. Bediende die echt dertig keer aan je vragen of het smaakt. Doodirritant, maar bij sommige sjiekere restaurants is dat weer heel normaal. Misschien gewoon een cultuurverschil? Ik ben ervoor om het te vragen. Hoop dat je over je schaamte heen bent en er hartelijk om kan lachen inmiddels.

Van mij in elk geval een: Ienepien op Februari 03, , Dank jullie voor de steun Zij heeft wat geklopt en geluisterd naar mijn borstkas, en toen geconcludeerd dat het al veel beter was dan een week daarvoor. Dat gevoel had ik ook. Maar het is nog niet helemaal weg.. Dus we kijken het even aan, of mijn lijf het restantje uit zichzelf kan bestrijden, of dat ik toch nog wat medicijnen nodig heb..

Ik was vandaag wel weer doodmoe.. Daaraan merk ik ook dat het nog niet goed gaat Verder was ik vanavond weer bij mijn moeder. Vanmiddag waren mijn zus, zwager en de kleinkinderen geweest. Mijn moeder had veel moeite met dit weekeinde, het is twee jaar geleden dat mijn vader overleed. In de nacht van zaterdag op zondag. Ik geloof dat het deze keer wel redelijk liep tussen mijn moeder en de kleinkinderen, ik kwam niet in een slagveld terecht toen ik om Ze waren net begonnen met eten chinees , ik kon gelijk aanschuiven.

En ik heb nog een hoop meegekregen, nou, dat komt wel op. Na het eten en na het vertrek van mijn familie ben ik gelijk een bed in gedoken, zo moe was ik. Maar mijn moeder was na afloop niet zo heftig gestressed en obsessief als ik wel gewend ben, dus het viel wel mee..

Nog veel beterschap, het laatste zal ook nog wel uit je lijf komen: Ik ben blij voor jou dat het goed ging tussen je moeder en de rest van de familie. Ik kan me wel voorstellen dat dit weekend toch moeilijk was door de dood van je vader 2 jaar geleden. Ja, dat was het ook.. Ik ben niet meegegaan. Ik kan het nog niet opbrengen.. En dat het weer zio'n heftige en onaangename toestand zou worden als afgelopen jaar.. Maar het viel gelukkig mee.. Ben blij voor je dat het redelijk goed ging allemaal.

En verder een hele dikke: Die heb je zwaar verdient! Hij zit in een hoekje héél erg gehandicapt te wezen ;D hij onttrekt zich op die manier voor allerlei klusjes, die wíj maar weer moeten opknappen. En dan ga ik lopen roepen wat jullie allemaal moeten. Af en toe ook nog steeds labiel huilbuien.

Misschien horen ze bij elkaar, ik weet het niet.. Morgenmiddag heb ik weer shiatsu massage, misschien is het daarna wat beter Peter, ik ben heel bij dat ik dat allemaal niet heb. En ik vind het erg dat jij het wel hebt. Weet je wat, ik zal stoppen met zeuren en voortaan voor je gaan dweilen als ik alleen af en toe de scootmobiel mag lenen als ik boodschappen moet doen, oke?

Ja, vanwege heftige rugpijn. De rugpijn waar ik elders al over schreef.. En he b ik geslapen tor 9 uur.. De massage ging niet door Dat lag aan mezelf. Ik heb vanochtend ook de huisarts gebeld. Ik ben mijn aanhoudende rugpijn echt zat.

En ik had het gecoel dat het onderhand wel goed zou zijn om mijn huisarts er eens naar te laten kijken. Ik kon vandaag nog bij haar terecht, maar op ongeveer hetzelfde tijdstip als ik de massage zou hebben. Die heb ik afgebeld, dat was gelukkig geen probleem..

Ze denkt dat het geen hernia is: Dat is alvast mooi. Over wat het wel is.. Dus dat de pijn op zich niet verbonden is met een probleem met mijn open rug. Dat is ook positief. We hebben even overlegd over doorverwijzing naar de St Maartenskliniek hier in Nijmegen, maar uiteindelijk heb ik besloten daar nog even mee te wachten.

En de komende twee weken het eerst met meer pijnstillers te proberen. Het schijnt dat dit soort klachten verdwijnen wanneer er wat meer pijnstillrs tegenaan worden gegooid en we de zaak nog wat extra tijd geven om vanzelf bij te trekken. Nou ja, dat zal dan wel. Het is in ieder geval minder ingrijpend dan een ziekenhuisopname, en de huisarts zei dat fysiotherapeuten vaak ook weinig met dit soort klachten kunnen. En dat of operatie of fysiotherapie feitelijk dan de enige opties zijn..

Laten we dan maar hopen dat mijn spieren van meer pijnstillers ontspannener worden.. Heb ik over twee weken nog steeds pijn, dan meld ik mij weer bij de huisarts en word ik alsnog naar de SMK doorverwezen. Nou ja, wordt vervolgd, zullen we maar zeggen.. Dat van die pijnstillers hoor je wel vaker, want zo geef je de spieren de kans om te ontspannen.

Wat goed dat je meteen terecht kon! Hopelijk gaat het binnenkort een stuk beter! Sterkte Peter, aanhoudende rugklachten zijn echt heel erg naar. Hopelijk werken de pijnstillers goed: Peter, je snapt het concept niet helemaal. Wij geven JOU een knuffel, dan moet je hem ook houden, niet teruggeven Er  is hier zo'n grote voorraad: Ik vind het fijn om zo'n grote voorraad te hebben, om het aan ieder te kunnen geven..

Afgelopen woensdag kreeg ik mijn maandelijkse Wajong uitkering binnen, E ,-. Wat deed ik dus.. Heel blij mee, maar kostte wel E ,-. Gisteren kreeg ik twee rekeningen, ieder E ,-. Een van de KPN over de afgelopen 2 maanden, een van de zorg verzekering dat ik mijn verplichte wettelijke eigen risico van E ,- voor dit jaar al had opgemaakt, aan medicijnen. Ik slik nogal wat medicijnen. Of ik maar even per ommegaande E ,- naar de zorgverzekeraar wilde overmaken..

Ik heb gisteren beide rekeningen betaald. Ik betaal altijd snel, dan hoef ik er ook niet meer over na te denken. Samen dus ook weer E ,-. Zo gaat mijn uitkering natuurlijk snel op, dacht ik vandaag.. Want ik had van vorige maand nog E ,- over, ik krijg voor deze maand nog E ,- van mijn moeder, en ik krijg nog een bedrag vrijwilligersvergoeding over het afgelopen halve jaar, van een organisatie waar ik vrijwilligerswerk doe.

Dus de totale financiële schade valt waarschijnlijk wel mee.. Nog een berichtje, over weer heel iets anders Gisteren kreeg ik een telefoontje van een man van een buro'tje dat hij komende maandag al om 9.

Namens de gemeente Ubbergen. Om te kijken of mijn vervoerskostenvergoeding nog voortgezet wordt En ik had wel een briefje van de gemeente Ubbergen gekregen dat een bureau'tje namens hen nog zou onderzoeken of mijn recht op vervoerskostenvergoeding voortgezet wordt.

Nee, er zit een heus huisbezoek aan vast. En dan loop ik nog in pyama rond. Dus dan ziet hij mij niet op mijn best, maar dat is niet erg.. Ik word wel weer angstig van zo'n onderzoek. Hoewel ik weet dat ik feitelijk niets te vrezen heb.

Want alle redenen waarom ik die vergoeding toegekend kreeg, zijn er nog. En ik ben sindsdien verder achteruit gegaan, dus tja.. Maar voor mij is het het zoveelste onderzoek door een anonieme burocratische organisatie.. Waarin weer gekeken word of ik ergens wel recht op heb..

Of ik wel ziek en gehandicapt genoeg ben.. Ik ben het zo zat.. Ik word er innerlijk ook zo boos over.. Houdt die onzin nou nooit op? En het roept bij mij ook allerlei associaties op met alle medische onderzoeken die ik als  klein kind heb gehad. Onderzoeken die ik niet begreep, beangstigend waren, en waarvan ik de uitkomst ook niet begreep. Maar wel uitkomsten hadden die voor mij ook weer nogal beanstigend en bedreigend waren..

Spoedonderzoeken, spoedopnames, spoedoperaties, ziekenhuisopnames ver  van huis zonder mijn ouders.. Die angstige trauma's worden er ook weer door opgerakeld.. Maak je nou maar niet druk, Peter. En je kan toch even een wekker zetten? Zodat je aangekleed en wel op hem kan wachten? Het zal allemaal wel los lopen. Je bent al mijn persoonlijke held, omdat jij laat zien dat wat er ook gebeurt dat je zeker nog een leuk en waardevol!

Voor mij ben je een inspiratiebron! En dan kan jij zo'n onderzoekje natuurlijk makkelijk aan. Ik hou mezelf altijd op de been door dan gekke dingen te bedenken die ik zou kunnen doen, maar natuurlijk niet doe. Iets wat je wel echt zou kunnen doen zonder nadelige gevolgen om een beetje het ijs te breken. Of voor jou de lol erin te houden. Dat je bijvoorbeeld een mooie omapyama aantrekt, een pruik opzet en zo die man binnenlaat en dat die man zich dan vet opgelaten voelt omdat ie zich afvraagt waar die nu weer terecht is gekomen.

Je weet wel, dat soort dingen. Jij hebt lol en die man heeft een verhaal om te vertellen als ie weer thuiskomt. Alleen al dat soort dingen bedenken is al zoveel lol dat de spanning toch iets wordt verlaagt. Ik bedacht me even, moet jij geen huur betalen, ofzo? Sterkte met dat onderzoek, Peter! Aan de ene kant begrijp ik wel dat controles en onderzoek nodig zijn om fraude tegen te gaan, maar het lijkt me zo naar als je als gehandicapte iedere keer weer moet aantonen wat je allemaal niet kunt en dan ook nog eens voortdurend aan allemaal vreemde mensen, daar gaat je privacy: Vreselijk, steeds die onderzoeken.

Even doorbijten, Peter, hij gaat ook weer weg gelukkig! Maar misschien kunnen we ruilen, mag jij maandag voor mij om 8 uur naar de tandarts  ;. Sommige onderzoeken zijn toch echt te dwaas om te bestaan. Wat gaat die komen doen, even kijken of je wel echt met een scootmobiel rijdt en of je wel echt gehandicapt bent? Viper moest pas ook op onderzoek voor de verzekeringen van dat moto ongeval. Wat doet die dokter dan?

Die kijkt eens naar het litteken van de operatie, vraagt hoe hij zich nu voelt en alles in orde. Tsja, erger zijn de mensen die alles erger maken dan het is waardoor ze die onderzoeken doen, zodat ze zeker weten dat het wel gaat naar degene voor wie het is bedoelt.

Maar ja, dan moet dat hele systeem wel een beetje menselijk gehouden worden! Arme Peter en Viper Het was alleen maar controle hoor, maar nu moet ik volgende week wel terugkomen. En omdat mijn tandarts zo modern is, heeft hij ook nog eens boren die bijna geen geluid maken, dus ergens waren die behandelingen best rustgevend. Ja, het ging redelijk. Ik heb vannacht slecht geslapen.. En ik was ook vroeg wakker.. Het gesprek met de man verliep wel goed, gelukkig. Hij was rustig en vriendelijk.

En ik kon hem alles vertellen wat ik nodig vond.. Hij was arts, dus hij begreep de situatie geloof ik wel.. En hij zei dat hij zou adviseren dat ik mijn taxikostenvergoeding zou houden.. Dus dat loopt hopelijk wel goed af.. Na een uurtje was hij weer weg. En sindsdien probeer ik de stress uit mijn lijf kwijt te raken. Ik heb voornamelijk nog in mijn pyama op de bank gelegen.

Het wordt tijd dat ik eens onder de douche ga. Ben blij dat je er vanaf bent Peter! Hopelijk verdwijnt die stress nu ook nog snel. Blij dat het redelijk goed ging! Dat je je maar snel weer een stuk beter voelt! Fijn dat het goed ging, maar zouden die instanties wel beseffen hoeveel stress ze bij mensen teweegbrengen? Maar ja, heb het idee dat zoveel instanties zo zakelijk zijn geworden en alle mensen maar nummertjes dat de menselijkheid een beetje verwijnt.

En dat is toch jammer. Ik vind zoiets als de GGZ vreselijk. Het helpt natuurlijk ook mensen, maar is zo'n landelijk gebeuren! Als er iets met je is wordt je zonder twijfel in een hokjegeplaatst zodat je in elk geval aan één van hun therapie achtige cursussen mee kunt doen.

En dat lijkt me toch niet helemaal de bedoeling. Ik leer nu ook om in mijn notities te zetten dat het nietgoed gaat met een client omdat dan de verzekering moeilijk kan gaan doen. Dus ook al ging het één therapiesessie supergoed met een cliënt, dan nog moet ik er echt iets inzetten om ervoor te zorgen dat therapie in op papier uiterst noodzakelijk blijft. Allemaal voor de verzekeringen. In plaats van dat die gewoon op het advies van een arts vertrouwen.

Zou ze misscchien uiteindelijk nog wel een bak geld schelen ook nog. Dan komen patienten niet meer zo vaak terug Ja, die instanties en hun bureaucratie.. Gisteravond ben ik met pijnstillers en spit toch naar mijn yogales geweest. En het ging heel redelijk, ik was voorzichtig en ik had wat extra paracetamol ingenomen! Die yogalessen moet je natuurlijk zo lang mogelijk proberen vol te houden.

Is voor jou heel belangrijk. Pinky, het lijkt me heel erg om steeds weer met je neus daarop gedrukt te worden.

Ik vind het erger voor Peter. Kijk die notities interesseren me niet zo. Ik leer nu heel handig de dingen een beetje verdraaien zodat het wel waarheid is, maar erger klinkt dan het is. Niet altijd, want soms is het gewoon ook erg, maar soms ook niet en dan moet ik het even verdraaien. Nou ja, geen probleem. Ik vind mijn clienten belangrijker dan een verzekering die geld uit wil sparen.

Maar Peter is bijvoorbeeld zo'n nummertje bij denk ik vele instanties. En dat is wel iets dat mij frustreerd. Dat degene die echt iets hebben en de hulp echt goed kunnen gebruiken, de nadelen ondervinden van degene die misbruik van diezelfde instanties maken. Weet je hoeveel mensen een uitkering hebben door hun gelieg.

Daarom blijven ze controleren! Of artsen die alles te erg maken en clienten een chirurgische ingreep aanpraten of therapie aanpraten terwijl ze het niet nodig hebben. En dat is waardoor de verzekeringen ons contstant controleren. En als ik denk dat een client werkelijk geen therapie meer nodig heeft dan zeg ik dat natuurlijk ook.

Maar helaas moet ik de eerste nog tegenkomen die geen therapie meer nodig heeft Maar ik geef Peter een dikke vette: Waanzinnige controles en blijkbaar bestaan er ook waanzinnige operaties! Gisteren op het nieuws hoorde ik dat er een arts in een of ander ziekenhuis jarenlang verschillende baby's heeft geopereerd zonder enige reden! Die kinderen hebben daar vaak nu nog last van! Hoe kan zoiets gebeuren???

Eeeuhm, dat bedoel ik dus. Kijk, ik heb zelf bij een tandarts gewerkt. En die ging ook gaatjes repareren die ik echt niet zag, maar goed, ik heb er dan ook niet voor gestudeerd en hij wel, dus ik ga ervan uit dat die arst weet wat hij doet.

Wie ben ik om hem te controleren, toch? En denk dat dat met die baby's net zo gaat. Weten die verplegers eromheen veel! En ook vaak de operatieassisten.

Ik bedoel, als die arts aankomt met een bestaande ziekte en heel overtuigd zegt dat dat en dat moet gebeuren, waarom niet dan? Maar goed, juist om die redenen blijft een verzekering dus controleren!

En in dat opzicht is het zeker goed dat ze dat doen! Want die kinderen zijn mede dankzij hun verzekering waarschijnlijk levenslang gebrandmerkt. Zonder die verzekering, had die arts waarschijnlijk niet geopereerd. En dat is eigenlijk heel erg. Ik hoop werkelijk dat die arts zijn vergunning wordt afgepakt en dat die levenslang in de gevangenis terecht komt! Ze zijn met het nieuws onmiddellijk naar verschillende andere ziekenhuizen gegaan en ze schrokken overal zo hard en vroegen zich af hoe zoiets kon.

Er zouden altijd verschillende mensen een diagnose moeten stellen en er zijn te veel mensen bij betrokken om zoiets te laten gebeuren. Dit is de uitleg van de andere ziekenhuizen. Ik weet niet of dat altijd klopt, blijkbaar kan het toch wel Ik kan me ook niet voorstellen dat er altijd verschillende mensen een diagnose moeten stellen, als het druk is en er is te weinig personeel en er zegt een arts: Eigenlijk mag je over zulke dingen niet nadenken, wie weet wat doen ze allemaal met ons?

Zonnekind op Februari 21, , Ja, ik denk dat ieder mens voor zichzelf zijn gezonde verstand moet gebruiken als een arts je een operatie probeert aan te praten. En iedereen heeft het recht op een second opinion. Dus zeker doen zou ik zeggen!!! En inderdaad, een tweede diagnose wordt niet gesteld hoor! Dat kost teveel geld, teveel tijd en dat is er gewoon niet!

Het zal je maar gebeuren, dat er bij jou een operatie is uitgevoerd, die bij controle achteraf niet nodig was, en jij, als patiënt krijgt het dan niet vergoed door de verzekering, omdat die het niet nodig vond? Je vertrouwt er toch altijd op, dat de artsen gelijk hebben, omdat die er voor gestudeerd hebben?

Blijkbaar zei de arts altijd dat de organen niet juist in het lichaam lagen, dat maag en darmen overhoop lagen. Hij zei bij elk baby'tje hetzelfde. Waarschijnlijk lagen zijn hersenen in de verkeerde kronkel. Dan had er toch bij anderen een lampje moeten gaan branden, dat er iets niet klopte?

En niet gelijk gaan opereren. Want voor hetzelfde kan het zijn dat de ingewanden wel anders liggen, maar dat het helemaal geen probleem is. Een meisje hier uit huis heeft dat ook: Maar alles werkt goed. Dus er is geen probleem.. Heel raar dus van die arts. Ja, je hoort wel vaker van die gekke dingen in het lichaam die geen probleem zijn.